Tv-serie

Bråk om Harry Potter-serie

HBO Max lager tv-serie om Harry Potter. Serien deler fanskaren i to.

Publisert Sist oppdatert

«Galtvort-brevet ditt er her.» Slik innleder HBO Max en rykende fersk Twitter-melding som retter seg mot unge og gamle Harry Potter-fans.

Strømmekanalen har bestilt den aller første TV-serien om Harry Potter, og lover at serien skal være trofast mot sitt litterære opphav.

I Twitter-meldingen er det lagt ved en video som åpner med legenden John Williams klassiske tema fra Harry Potter, og det dukker opp tente, flygende lys som smelter sammen til Harry Potter. Etter det avsløres det ingen flere detaljer.

Annonseringen av den nye serien har ført til både glede og frustrasjon hos fanskaren. Mens mange er glade og forventningsfulle, er andre bekrymret, spesielt fordi J.K. Rowling, som har skrevet bøkene om Harry Potter, er oppført som utøvende produsent for serien.

Den skeive Harry Potter-fanskaren fikk hakeslepp da J.K. Rowling i 2020 begynte å ytre seg kritisk til transpersoner og det mange mener er ren ondskapsfull harselas på Twitter.

Tvitringen til J.K. Rowling førte til at mange Harry Potter-fans snudde ryggen til forfatteren. Det samme gjorde flere av stjernene i Harry Potter-filmene, blant andre Emma Watson.

I 2020 gikk Watson ut på Twitter og fortalte at hun donerte penger til den britiske transorganisasjonen Mermaids. Watson tvitret også: «Transpersoner fortjener å leve livene sine uten å konstant bli fortalt at de ikke er de de sier de er. Jeg vil at mine trans-følgere skal vite at jeg, og mange andre mennesker rundt i verden ser dere, respekterer dere og elsker dere for de dere er».

Powered by Labrador CMS