Hatkriminalitet

Byrådslederen ut mot trakassering

Lørdag kveld fikk regissør Heidi Arnesen besøk av en gjeng maskerte ungdommer på døra. «Er du homofil»? spurte de, før de senere skal ha utført hærverk på huset hennes.

Regissør Heidi Arnesen og leder av Oslo/Fusion Filmfestival, Bård Ydén.
Publisert Sist oppdatert

«Lørdag kveld fikk Heidi Arnesen besøk av en gjeng maskerte ungdommer på døra. «Er du homofil»? spurte de, før de senere skal ha utført hærverk på huset hennes. Å trakassere og true folk på denne måten, er ikke guttestreker. Det er dypt alvorlig kriminalitet. Dette må oppklares, og ryddes opp i snarest», det skriver byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, på Facebook.

Regissør Heidi Arnesens kortfilmdebut «Dual Of The Senses» fra 1991 og «Spinning», som vant priser ved blant annet NYC Short Film Festival og Skeive Filmer, fra 2007 ble nylig vist på Kortfilmfestivalens skeive retrospektive program. Hun har også regissert og produsert tv-serier som «Hotel Cæsar», «Alt for Rognan», «Kjendisbarnevakten» og «Den magiske kroppen». I juni i år vant hun Heidi Arnesen og regissør Eirik Tveiten pris for kortfilmen «Nattrikken» på den prestisjetunge filmfestivalen Tribeca i New York.

Ble redd

Heidi Arnesen bor på Fjellhus ved Teisen, hvor hun har bodd hele livet, og aldri følt seg utrygg. Før nå.

«Jeg ble satt ut. De var ganske truende, og jeg skjønte at dette ikke var en hyggelig samtale», sier Arnesen til Avisa Oslo.

Samtalen ble avsluttet med et aggressivt «ha det» fra guttegjengen. Da hun hadde kommet seg inn i huset igjen begynte guttegjengen med hærverk, hevder hun. De skal ha kastet både stein og egg på huset hennes, før de etter hvert løp fra stedet.

«Jeg ble redd etterpå da det sank inn og jeg innså hva som faktisk hadde skjedd, og betydningen bak det», sier hun til Avisa Oslo.

Etter hendelsen har Arnesen fått god støtte hos naboene sine.

«Folk har reagert med forskrekkelse og vantro over at dette kan skje i vårt trygge nabolag», sier hun og forteller at hun skal anmelde saken.

Byrådsleder Raymond Johansen roser Arnesen for åpenheten om det han omtaler som trakassering. På Facebook skriver han:

«Kjære Heidi, og alle dere andre som opplever trakassering på grunn av den dere er eller hvem dere elsker: dere skal vite at vi står sammen med dere. Dere skal vite at vi veit om det dere opplever, og tar det på det dypeste alvor. Jeg ble glad for å høre at naboene på Teisen har stilt opp denne helga. Slik ønsker vi å ha det i Oslo. Det som skjedde med Heidi er en sak for politiet, men det er også en sak for kommunen: Det er en sak for skolene i nabolaget, for bydelen og for idrettsklubbene vi samarbeider med. Og ikke minst er det en stor og alvorlig sak for foreldrene til ungdommene som truet og kastet stein og egg. Dette må og skal følges opp. Oslo har rom for rampestreker, men ikke for trakassering og trusler mot homofile og andre skeive. Sånn skal vi rett og slett ikke ha det.»

Powered by Labrador CMS