Hatkriminalitet

Ble spyttet på og slått ned

Lesbiske Aleksandra (16) møter mobberen i retten: – Jeg gruer meg.

Publisert

Aleksandra anmeldte flere av dem som hadde utsatt henne for mobbing og hets. Alle forhold ble henlagt. Kort tid etter ble hun slått ned av en av dem.

En 17 år gammel jente er tiltalt for å ha slått og sparket henne i hodet 14. mai i fjor. Det skjedde bare måneder etter Aleksandras anmeldelse mot samme jente ble henlagt av politiet.

Nå står likevel en rettssak for dør, ett år etter henleggelsen.

«Jeg er blitt forberedt på at jeg må svare på mange vanskelige spørsmål», sier Aleksandra i et intervju med TV 2.

I 2021 fortalte Aleksandra, som da var 15 år, om en hverdag preget av vold, grov mobbing og rasisme. Dette etter at hun i ung alder sto frem som lesbisk.

Responsen var enorm, og i all hovedsak positiv. Aleksandra vant pris for sitt mot og åpenhet, og hun og familien anmeldte forholdene. Men så skjedde det igjen.

Ifølge tiltalen skal den 17 år gamle jenta ha spyttet Aleksandra i ansiktet før hun «slo og sparket henne flere ganger i hodet og/eller på overkroppen».

Rettssaken som startet onsdag 12. april i Sør-Rogaland tingrett og saken vil reise et eventuelt erstatningskrav på vegne av Aleksandra.

Den tiltalte 17-åringens forsvarer, Anne Hølland, sier til TV 2 at det er en belastning for jenta å skulle møte i retten.

«Hun erkjenner å ha utøvd vold mot den fornærmede, men det er en foranledning hun vil forklare seg nærmere om i retten», sier Hølland.

Powered by Labrador CMS