Hatkriminalitet

Henlegger etterforskningen av hatbrev

Tina og Karoline Granum har anmeldt to hatbrev med svært krenkende innhold. Nå er saken henlagt for andre gang.

Tina og Karoline Granum.
Publisert

Da Tina og Karoline Granum anmeldte et hatbrev i 2022 ble saken ble henlagt. I september i fjor fikk de et nytt hatbrev i postkassa. Nå er den saken også henlagt.

I et Facebook-innlegg i september 2023 siden viste Karoline Granum fra Leira i Valdres fram et hatbrev rettet mot henne og kona Tina Granum. Avsenderen tolererte ikke at de to kvinnene lever som ektepar og har to små gutter på tre og fem år sammen.

«Man blir jo litt redd. Man vet jo ikke hva folk kan finne på å gjøre», sa Karoline Granum til NRK. Det var hun som fant brevet i postkassa til familien og delte det på Facebook.

Til sammen er det funnet 15 brev som er sendt til innbyggere hovedsakelig i Nord-Aurdal kommune i Valdres. Politiet har tidligere opplyst at de tror at én og samme person i over 20 år har sendt de svært sjikanerende tekstene.

Paret sier de ikke er overrasket over at saken er henlagt på nytt. Men de synes likevel det er synd at politiet ikke prioriterer saken hardere.

Dette brevet fikk Da Tina og Karoline Granum i postkassa.

«Det går jo på ressursbruk og prioritet av ressurser. Vi skulle ønske at det kunne pushes på litt mer. For det berører et helt lokalsamfunn i Valdres. Og det har jo gjort det i 20 år. Om vedkommende skal fortsette slik så kommer det bare flere anmeldelser», sier Tina Granum til NRK.

Politiet kunne ikke finne noen spor i brevet som kunne ta de nærmere gjerningspersonen.

Politiadvokat Trine Hanssen forteller at det siste brevet ble sendt til Kripos, og at det er sjekket for både DNA og fingeravtrykk.

«Vi har ikke fått noen treff», sier hun til NRK.

Powered by Labrador CMS