Politikk

Former Europas fremtid

Åpne Høyre og deres europeiske allianse har vedtatt et manifest for lhbt+-spørsmål og styrking av skeives rettigheter i Europa. – Valgmanifestet er et sterkt løfte for å komme videre når det gjelder lhbt+-spørsmål de kommende årene, sier Åpne Høyre-leder og president i president i European Centre-Right LGBT+ Alliance, Helge Ytterøy L’Orange.

f.v. Presidenten i Europaparlamentet, Roberta Metsola, Åpne Høyre-leder og president i European Centre-Right LGBT+ Alliance, Helge Ytterøy L´Orange og Jamie Vella, styremedlem i European Centre-Right LGBT+ Alliance.
Publisert Sist oppdatert

Åpne Høyre og deres europeiske allianse, European Centre-Right LGBT+ Alliance, hvor Helge Ytterøy L’orange er president, deltok på kongressen til European Peoples Party (EPP) i Bucuresti, Romania, i mars.

Før Europavalget som skjer i juni vedtok kongressen et valgmanifest og nominerte kandidat til stillingen som president for EU-kommisjonen, Ursula von der Leyen. På vegne av LGBT Alliance, har Ytterøy L’orange vært med i arbeidet med å lage valgmanifestet.

 – Vi er fornøyde med utfallet av kongressen og med valgmanifestet når det gjelder saker som er viktige for lhbt+. Vi er lyttet til og manifestet har et inkluderende språk og vil sikre lhbt+ og minoritets-rettigheter i Europa, sier Helge Ytterøy L’Orange til Blikk.

 Med hensyn til lhbt+-spørsmål og styrking av skeive rettigheter i Europa, sier manifestet tydelig at EPP vil fortsette kampen mot alle former for diskriminering, intoleranse, vold og hatkriminalitet, samt beskyttelse av lhbtq+-rettigheter. Manifestet slår også fast at EPP skal jobbe for å skape de beste forutsetningene for at alle skal kunne stifte familie.

– EPP er det største politiske familien i Europa, og valgmanifestet er et sterkt løfte for å komme videre når det gjelder lhbt+-spørsmål de kommende årene, sier president Helge Ytterøy L’Orange.

– Vi har allerede sett på hvordan intensjonene i valgmanifestet kan omgjøres til praktisk politikk i de kommende årene. Under kongressen fikk vi mulighet til å snakke med presidenten i Europaparlamentet, Roberta Metsola, og overlevere memoet med oppfølgningspunkter til henne.

Kongressen ble også brukt til en rekke møter med enkeltpartier, nasjonale parlamentsmedlemmer og europaparlamentarikere. Ytterøy L’orange og hans delegasjon hadde også et nyttig møte med ledende lhbt+ aktivister, blant annet fra organisasjonen MosaiQ basert i Romania.

– Det siste var svært nyttig for oss for bedre å forstå situasjonen og utfordringene i Romania. Vi fikk både viktig bakgrunnsinformasjon og hovedutfordringer de ser. Dette går på oppfylling av dommer fra Europadomstolen og fremvekst av ytre høyre og hvorledes det påvirker det samlede politiske bildet. MosaiQ er en svært seriøs aktør og har også selv har skrevet direkte til vårt Europeiske moderparti for å uttrykke sin bekymring om utviklingen i Romania, sier Åpne Høyre lederen.

 

Powered by Labrador CMS