SKEIV SOMMER

Helge Ytterøy L'orange på utsiktspunktet Stegastein ovenfor Aurland.

Helge Ytterøy L'oranges skeive sommer

Motorsykkelturer og formklipping av furutrær er bare noen av Åpne Høyre-lederens sommerritualer. Les også om barndomsminnet som har gjort at han for alltid forbinder Slaget på Stiklestad med John Travolta.

Publisert

Helge Ytterøy L'orange (52)

Rådgiver ved Haugesund Sanitetsforenings Revmatismesykehus og leder i Åpne Høyre

Hei, Helge! Hvordan ser sommeren din ut i år?

– Akkurat kommet hjem etter å ha kjørt 1600 km MC på Vestlandet med mannen bakpå. Cirka 1540 av dem i strålende sol og blå himmel. Helt fantastisk å kombinere MC og historiske hoteller med god mat og vin (bare ikke for mye av det siste, og etter at MCen er parkert). Så er det litt jobbing, og resten av ferien på hytta – som vanlig.

Hvilken lhbtqi+person ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?

– Tror helst jeg ville gjort det selv, sammen med ektemannen.

Beste sommerminne?

– Utrolig mange. Men tror kanskje rorbuferie i Lofoten med familien en gang på slutten av 1970-tallet. Tre fantastiske uker, grilling, fiske, sjarktur, midnattsol. Og mange historiske opplevelser på vei opp og ned. Eldstebror hadde dilla på «Saturday night fever» og spilte hele veien. Tror jeg må være den eneste i verden som assosierer hoftevrikkene til John Travolta med besøk på Stiklestad, St. Olav og slaget der.

Tror jeg må være den eneste i verden som assosierer hoftevrikkene til John Travolta med besøk på Stiklestad, St. Olav og slaget der.

Helge Ytterøy L'orange

Verste sommerminne?

– Sommeren 2012. Jeg hadde akkurat flyttet til Haugesund. Det var bare regn og 12 grader og den nye hagen var et levende teppe av brunsnegler. Akuttbestilte flybilletter til Italia etter tre uker. Én uke i Toscana løser de fleste sommerproblemer.

Liker du spontane turer eller er du en planlegger?

– Helst planlegging. Årets MC-tur ble bestilt i februar og høstens flybilletter til Paris i mai.

Hvis du får gjester fra utlandet, hva vil du vise frem av Norge?

– Må bli en kombinasjon av et par dager i Oslo og så turen vi hadde til Aurland, videre over fjellet til Lærdal og så ut langs Sognefjorden, lunch på Kviknes i Balestrand og båt inn til Fjærland. Perfekt pakke av storby, spektakulær natur, historie og god mat.

Jeg bruker cirka fire dager på å formklippe furuene på hytta.

Helge Ytterøy L'orange

Hva ville folk blitt mest overrasket over at DU gjør om sommeren?

– Skriver postkort? Eller kanskje at jeg bruker cirka fire dager på å formklippe furuene på hytta #bonzai

Hvilken skeiv sak/hvilke skeive saker brenner du for?

– Forbud mot konverteringsterapi som vi i Åpne Høyre har jobbet med i over 5 år, og som nå ligger an til å komme på plass – på en måte som faktisk kan hjelpe folk uten å bli stoppet i internasjonale domstoler.

Pride: Er det mest party eller mest protest?

– Er det et enten eller? Men har nok jobbet mer med fokus på saker enn festen de seneste årene.

Hva leser du/ser du på i sommer?

– Serier og filmer er ganske bortkastet om sommeren. Har en rikholdig bokhylle på hytta som ikke er gjennomlest. Skal fullføre en murstein med tre varianter av samme middelalderkrim som jeg begynte på i fjor.

Favorittsommerlåt?

– «Bailando». Ikke fordi den har noe som helst kvalitet, men fordi den kom sommeren da jeg var helt ute av skapet, hadde fått flere gode homsevenner – og både Potta og Castro var oppe til 06.00.

Powered by Labrador CMS