Helse

Vulva, lyst og minoritetsstress

Sex og samfunn vil snakke med skeive kvinner og ikke-binære om seksualitet. – Nøkkelen til god seksuell helse er kunnskap om egen seksualitet og trygghet til å kommunisere om den, sier sexolog Nanna Klingenberg.

Publisert Sist oppdatert

Mange skeive kvinner og ikke-binære lærer lite om egen kropp og seksualitet. Det vil Sex og samfunn gjøre noe med. Denne høsten tilbyr de gratis samtalegrupper om kropp, seksualitet, grenser, lyst og identitet

– Vi vil skape et rom der det er trygt å lære og å dele, forteller sexolog hos Sex og samfunn Nanna Klingenberg.

For mange skeive kvinner og ikke-binære kan det å bryte med normene by på utfordringer i møte med egen seksualitet. Når du sjelden eller aldri får kjenne deg igjen i informasjonen som formidles kan det være mange spørsmål som reiser seg.

Hvordan fungerer egentlig vulvaen min? Hva er det jeg tenner på? Hvordan kan jeg beskytte meg mot kjønnssykdommer? Og hvordan skal jeg fortelle de jeg vil ha sex med om hva jeg egentlig liker? Hvordan kan jeg frigjøre meg fra skam som er påført av andre?

Samtalegruppen går over seks ettermiddager og ledes av (f.v.) sexolog Nanna Klingenberg og sykepleier Marit Myreng ved Sex og samfunn.

– Vi har tatt utgangspunkt i de spørsmålene som skeive kvinner og ikke-binære vi har møtt på vår klinikk har stilt oss. Dette danner grunnlaget for temaene vi skal gjennom, men resten bestemmer deltakerne i fellesskap, sier Klingenberg til Blikk.

– Vi vet at mange skeive opplever minoritetsstress og vi vil bruke god tid på å jobbe med dette.

Øke kunnskapen

Målet for samtalegruppene er todelt. Det viktigste er at deltakerne får en positiv opplevelse, blir tryggere i egen seksualitet og får et bedre seksualliv med seg selv og andre.

– Sex og samfunn håper også at samtalegruppen vil gi nyttig innsikt i hva skeive kvinner og ikke-binære opplever som hindre for en god seksualitet, samt informasjon om hvor vi trenger styrket kunnskap, hvor det må jobbes mer faglig og politisk, og styrke tilbudet til skeive kvinner og ikke-binære.

Samtalegruppe for skeive kvinner og ikke-binære ledes av sexolog Nanna Klingenberg og sykepleier Marit Myreng ved Sex og samfunn i Skippergata 17 i Oslo, og går over seks ettermiddager, tirsdag 21.11, tirsdag 28.11, onsdag 6.12, tirsdag 12.12 og tirsdag 19.12 mellom 17-19. Påmelding og informasjon: marit@sexogsamfunn.no

Powered by Labrador CMS