Pride

Musikkvideopremiere: «Balkong»

I dag slapp Henrik W. Wilhelmsen singelen «Balkong», en låt han håper skal generere penger til Skeiv Ungdom. Se den her.

Publisert Sist oppdatert

Henrik W. Wilhelmsen har tatt rapperen Unge Ferrari, nå kjent som Stig Brenner, sin tekst om selvmord på dypeste alvor, men håper «Balkong» får en positiv virkning for det skeive miljøet.

Årets pridelåt, kalt « Signaler» ble aldri framført på Oslo Pride sin scene etter paraden som planlagt. Natt til 25. juni skjedde terrorskytingen ved London Pub og alt ble avlyst.

Nå er artisten straks klar med singel nummer to. Den ble heller ikke som planlagt.

Skeiv ungdom får først

– Jeg kjente at det ble helt feil å ikke ta 25. juni innover seg. Feil å bare gi slipp på det som hadde skjedd, sier artisten.

Det skeive miljøet trenger å få stanse og kjenne etter, mener han.

– De som har vært med på produksjonen har fått et rom til å bearbeide reaksjonene sine, sorg og frykt. Flere på teamet er skeive, noen er trans, og i videoen til låten er det et mangfold av mennesker.

Henrik W.Wilhelmsen skal donere bort alt sangen tjener inn.

– Egentlig hadde vi tenkt å fordele inntektene på alle skeive organisasjoner, men nå når Skeiv Ungdom virkelig sliter, så gir vi først og fremst til de, sier Wilhelmsen.

Som kjent er de øremerkede midlene til Skeiv Ungdoms Ungdomstelefon blitt kuttet i det foreslåtte statsbudsjettet.

Vær ærlig

Hans Wilhelm Wilhelmsen, som jobber som musikklærer, startet for alvor egen karriere som artist for et par år siden.

– Men det var pridelåten Signaler som sparket det hele igang?

– Jeg begynte for alvor i 2020. Jeg hadde jeg hatt to jobber og spart opp til produksjonen. Så kom korona, så ja...

Wilhelmsen er ikke lei seg for at den påtenkte andresingelen må vente. Til det er samholdet i det skeive miljøet for viktig.

– Jeg håper at denne låten og produksjonen kan gi skeive folk rom for å bearbeide det som skjedde. At vi er ærlige med hverandre om hvordan vi har det. For det var så vakkert oppi alt det som skjedde i sommer, det at folk var så utrolig flinke til å ta vare på hverandre.

Originalartisten donerer sin del

– Hva med Unge Ferrari, sa han umiddelbart ja til at dere kunne bruke låten hans?

– Det er jo veldig vanskelig å selge noen en idé. Så vi lagde en proff demo. Det var magisk å få mail tilbake fra plateselskapet. De og Unge Ferrari, som eier rettighetene, donerer også det de tjener på vår coverversjon til den skeive saken, forteller Henrik W. Wilhelmsen.

Powered by Labrador CMS