Musikk

Flere skeive artister til Øya

Rosa Faenskap og Hilma Nikolaisen skal spille på sommerens Øyafestival.

Det er etter hvert mange skeive artister som skal spille på Øya. Blant dem altså Hilma Nikolaisen og Rosa Kompetanse (innfeldt).
Det kan bli himla bra på årets Øyafestival når Hilma Nikolaisen skal spille. Rosa Faenskap (innfelt) skal også opptre på festivalen.
Publisert Sist oppdatert

Programmet for årets Øyafestival i Oslo nærmer seg klart. Torsdag slapp festivalen hele fem nye norske navn, og blant dem finner vi Rosa Faenskap og Hilma Nikolaisen.

Bandet Rosa Faenskap slapp debutalbumet «Jeg blir deg» i november i fjor. VGs anmelder kastet femer på terningen og skrev blant annet:

«Dramaturgien i årets beste bandnavn er at de verken spiller Rosa eller faenskap. Fintfølende vil muligens være uenige i det siste, men de om det.»

 Selv beskriver trioen seg som en kjærlighetserklæring til – og en krigserklæring mot – svartmetallen i seg selv:

«En viktig del av budskapet vårt er å få våre egne skeive perspektiver og historier inn i sjangeren. Vi føler at det ligger et nesten uberørt potensial i ekstrem musikk til å uttrykke desperasjonen, frykten og sinnet som mange i det skeive miljøet kjenner på.»

Rosa Faenskap har også gått hardt ut mot Subjekt, og nektet plent å være nominert til Subjektprisen da den ble delt ut i vinter.

Sosialt arbeid

Hilma Nikolaisen har en lang karriere bak seg, i flere bandkonstellasjoner. Samtlige av hennes nå fire soloalbum er kritikerroste.

Multi-instrumentalisten Nikolaisen har frontet poppønktrioen Umbrella. Hun har være medlem i støyrockbandet Serenah-Maneesh (sammen med et par av sine musikalske brødre). I flere år var hun også fast bassgitarist for Anne Grete Preus.

I etterkant av det himla gode fjerdealbumet «Social Works», som ble sluppet i januar, fortalte hun i Vårt Land om hvor sårt det har vært med kristen fordømmelse når hun har vært i forhold med kvinner.

Samtidig påpekte hun at «det er en velsignelse å kunne prosessere følelser og opplevelser gjennom musikk.»

På Øyafestivalen vil Hilma Nikolaisen stille med trio.

Powered by Labrador CMS