Marsha P. Johnson kalte seg for kvinne og brukte pronomenet «hun» om seg selv. P-en i navnet står for «Pay It No Mind»

Marsha P. Johnsons Park

28 år etter hennes død, vet ikke politiet om Marsha P. Johnson ble drept eller ikke. Nå får lhbt-ikonet og transaktivisten en park i New York oppkalt etter seg.

Publisert Sist oppdatert

Parken som er kjent som East River State Park, ligger i Williamsburg-området i Brooklyn, og blir byens første park oppkalt etter en lhbt-person.

Sexarbeideren, dragdronningen og transkvinnen Marsha P. Johnson (1945–1992) var en sterk stemme i lhbt-frigjøringskampen. Hun flyttet fra hjembyen Elizabeth i New Jersey rett etter ungdomsskolen til New Yorks Village på 1960-tallet, der hun traff Sylvia Rivera. Sammen sloss den radikale duoen mot arrestasjoner, politivold og trakassering, samtidig som de tok seg av hjemløse unge - spesielt de som ikke fant seg til rette i det hvite streite homomiljøet - og kjempet mot majoriteten i homomiljøet, som ofte var lite imøtekommende for deres behov og krav.

Johnson og Rivera etablerte Street Transvestite Action Revolutionaries (S.T.A.R.) tidlig på 1970- tallet, som er ansett som verdens første transorganisasjon. STAR samlet og støttet skeive unge og sexarbeidere, og opprettet også STAR-huset for å tilby dem tak over hodet og et fellesskap.

Blomster i håret

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS