Verdens aidsdag

Metteson opptrer på Verdens aidsdag

Metteson og kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery deltar på markeringen av Verdens aidsdag i Oslo domkirke fredag 1. desember. – Det er helt forferdelig å sette seg inn i den angsten som oppsto, og som satt fast så lenge, i det skeive miljøet, sier Metteson om aidsepidemien.

Publisert Sist oppdatert

HivNorge, Kirkens Bymisjon Aksept og Tøyenkirken, Døvekirken, Oslo Bispedømme og Oslo domkirke inviterer til markering for å minnes dem som er rammet av hiv og aids gjennom tidene.

Artisten Metteson bidrar med sant, mens kultur og likestillingsminister Lubna Jaffery holder appell. Ledende domkirkeprest Valborg Orset Stene, bymisjonsprest Frode Grøstad og kapellan Linda Berntzen deltar også.

Sverre Breivik, bedre kjent som artisten Metteson, spilte rollen som aidssyke Prior Walter i «Engler i Amerika» på Den Nationale Scene i Bergen i 2021.

I et intervju med Blikk i 2021 fortalte han om rollen, og mangelen på kunnskap om aidsepidemien.

– Det er helt forferdelig å sette seg inn i den angsten som oppsto, og som satt fast så lenge, i det skeive miljøet. Det virker helt grusomt. Regissør Morten Borgersen har fortalt mye. Kanskje jeg har gravd for lite i fortida, og har vært for lite på Skeivt arkiv her i Bergen, men jeg merker at jeg blir sjokkert. Det er egentlig umulig å sette seg inn i dette stykket uten å bli sjokkert. I forberedelsene hadde vi blant annet besøk av en sykepleier fra Haukeland som jobbet med aidspasienter på slutten av 80-tallet. Hennes historier var helt forferdelige, sa Breivik til Blikk.

Verden aidsdag, fredag 1. desember kl. 17, Oslo domkirke. Info: hivnorge.no

Powered by Labrador CMS