Urix

Hollywood-stjerne til John Waters

«The king of filth» har omsider fått sin stjerne på Hollywood Walk of Fame.

f.v. Skuespiller Ricki Lake, John Waters, skuespiller Mink Stole og fotograf Greg Gorman under avdukingen av stjernen på Hollywood Walk of Fame.
Publisert Sist oppdatert

Den amerikanske filmregissøren, produsenten og manusforfatteren John Waters (77) ble sist helg beæret med en stjerne på Hollywood Walk of Fame.

Den skeive kultregissøren Waters debuterte med filmen «Mondo Trasho» i 1969, og ble etter hvert kjent for sine bisarre og bevisst smakløse situasjonskomedier med utgangspunkt i den amerikanske middelklassen. Han har ofte benyttet dragartisten og sangeren Divine som sentral figur. «Polyester» (1981) ble en kultfilm gjennom sin bruk av «Odorama», skrapekort som ga publikum luktopplevelser mens de så filmen.

Filmene «Hairspray» (1988) og «Cry-Baby» (1990) ble kinosuksesser, i mindre grad «Serial Mom» (1994), som var en parodi på filmene om seriemordere. «Hairspray» ble Broadway-musikal i 2002, og en nyinnspilling av filmen ble lansert i 2007.

«Her er jeg! Nærmere rennesteinen enn noensinne», sa John Waters til fansen under avdukingen av stjernen som bærer navnet hans.

«Hollywood Walk of Fame var det første stedet jeg dro til da jeg kom til Los Angeles etter å ha kjørt fra Baltimore. Jeg gikk ut av bilen i 1970, spaserte over gata, og fikk bot av politiet for ikke å bruke fotgjengerovergangen. Den første boten i mitt liv. Og siden har jeg ikke sett meg tilbake», sa en fornøyd John Waters.

 

 

Powered by Labrador CMS