Pete Buttigieg.
Pete Buttigieg.

Skeiv transportminister

Pete Buttigieg er utnevnt til transportminister i USA og er med det den første åpne homofile ministeren i en amerikansk regjering.

Publisert

Pete Buttigieg er den eneste ved siden av Kamala Harris av de som stilte i det demokratiske partiets nominasjonsvalg mot Biden som har fått en plass i regjeringen.

Pete Buttigieg har gjort lynkarriere som politiker. Han startet som ordfører i småbyen South Bend i Indiana på slutten av 2019 og ble den første åpne presidentkandidaten da han stilte i nominasjonsvalget i fjor.

Han tapte valget mot Joe Biden, men ble raskt en av Bidens viktigste støttespillere.

«Pete er en moderne politiker som kan ta politikken et steg videre med nye ideer. Jeg kjenner Pete godt, og han er et av de smarteste og mest ydmyke menneskene jeg har truffet», sa Joe Biden da han lanserte Buttigieg som transportminister.

Leder av organisasjonen Out & Equal Workplace Advocates, Erin Utirus, understreker viktigheten av å ha Buttigieg i regjeringen.

«Det gjør det mye lettere for lhbt-befolkningen å se at vi har en naturlig plass i ledelsen av dette landet», sier Utirus til LGBTQ Nation.

Powered by Labrador CMS