Pete Buttigieg.

Blir trolig minister

Pete Buttigieg ligger an til å bli få en ministerpost i Bidens regjering. Han blir i så fall den første åpne homofile i en amerikansk regjering.

Publisert

Den tidligere populære ordføreren i South Bend, Indiana, er en av Joe Bidens 15 personlige rådgivere. Ifølge LGBTQ Nation, som refererer til samtaler med sentrale demokrater, ligger Buttigieg best an til å bli minister for krigsveteraner. Han tjenestegjorde selv i Afghanistan i 2014.

LGBTQ Nation skriver at det ikke er et spørsmål om Pete Buttigieg får en sentral posisjon når Biden overtar i januar, men hvilken posisjon han får.

Biden har et spesielt nært forhold til Pete Buttigieg, som selv stilte som presidentkanditat, men trakk seg og siden det har engasjert seg sterkt i valgkampen for Joe Biden.

Biden uttalte i mars at: «Jeg tror aldri jeg har sagt noe lignende før om noen, men han minner meg om min sønn Beau. Det er det største komplimentet jeg kan gi til noen».

Joe Biden refererte til sin sønn Beau Biden som døde av hjernekreft i 2015.

Det spekuleres også i at Pete Buttigieg, som snakker en rekke språk, ønsker seg en post i utenrikspolitikken og kan bli USAs nye FN-ambassadør.

Powered by Labrador CMS