Urix

London-politiet er homofobe og rasistiske

En ny granskingsrapport har avslørt London-politiet som rasistiske, sexistiske, homofobe og ute av stand til å kontrollere seg selv.

«Det finnes institusjonell rasisme, sexisme og homofobi på innsiden av organisasjonen», heter det i en ny granskingsrapport om Metropolitan Police i London.
Publisert

Granskingsrapporten ble bestilt av tidligere sjef for Metropolitan Police, Cressida Dick, i 2021, etter at en politibetjent ble dømt til fengsel på livstid for å ha voldtatt og drept Sarah Everard, en sak som rystet hele landet.

Metropolitan Police, ofte kalt for Scotland Yard etter navnet på hovedkvarteret, er Stor-Londons politistyrke som har ansvaret for hovedstadens 32 bydeler og 8,6 millioner innbyggere.

«Det finnes institusjonell rasisme, sexisme og homofobi på innsiden av organisasjonen når det gjelder hvordan betjenter og ansatte behandles, og utenfor organisasjonen når det gjelder hvordan lokalsamfunnene kontrolleres», står det i rapporten som NRK omtaler.

Konklusjonen på den uavhengige gjennomgangen, er at det er gjort alvorlige funn i alle ledd i London-politiet og at det derfor trengs en «radikal reform».

Etter avsløringene har Metropolitan Police-kommissær Mark Rowley i et intervju med BBC, karakterisert situasjonen som «forferdelig».

«Å lese rapporten genererer mange følelser. Jeg føler på sinne, frustrasjon og jeg blir flau», sier Rowley til BBC.

«Jeg aksepterer påstandene om rasisme, sexisme og homofobi i organisasjonen, og at vi har feilet systematisk og kulturelt.»

Powered by Labrador CMS