Homofobi

Homofob utestengt fra SATS

T-skjorte med antihomo-budskap skapte frykt på SATS Ringnes Park.

Publisert Sist oppdatert

Forrige uke var «Ruben» på sin faste trening på SATS Ringnes Park.

– Jeg har vært kunde på SATS i mange år, og det jeg liker mest med SATS, særlig på Ringnes Park og på Schous Plass, er mangfoldet som gjør det så unikt å trene der, sier han til Blikk.

Overraskelsen var derfor stor da han plutselig sto overfor en mann med en t-skjorte med et klart anti-lhbt-budskap.

– Han hadde på seg en t-skjorte med regnbueflagg med sort kors over og en tekst som sa noe om en lhbt-fri verden på polsk. På ryggen sto det: «Red våres barn».

«Ruben» ble sjokkert og redd.

– Jeg henvendte meg i resepsjonen og fikk beskjed om at de ville ta tak i det. Jeg skulle ønske jeg var tøff nok til å si i fra direkte til vedkommende, men samtidig var jeg redd for min egen og min families sikkerhet fordi jeg oppfattet vedkommende som en fanatiker, sier «Ruben» til Blikk.

– Ytringsfrihet er nå en ting, men jeg mener et slike symboler som vedkommende hadde på seg er på linje med hakekorset og hører ikke hjemme på et sted som SATS, sier han.

SATS tok affære

Når Blikk kontakter SATS bekrefter de at de kjenner til hendelsen.

– Ja, vi kjenner til saken, denne har blitt varslet og håndtert i henhold til rutinene våre, sier Julie Tellugen Hæhre, pressekontakt i SATS.

– Vi synes først og fremst det er trist at et av våre medlemmer opplevde dette. I SATS er vi opptatt av at alle skal føle deg velkommen, og vi er veldig glade for at vi ble gjort oppmerksom på dette, så det ble ryddet opp i. Vi ønsker å skape en hyggelig og inkluderende atmosfære på våre sentre slik at det blir både trygt og trivelig å være på SATS.

«Ruben» forteller til Blikk at han selv ble oppringt av SATS i etterkant av hendelsen.

– Jeg ble fortalt at han er svartelistet og medlemskapet hans er sagt opp. SATS fortalte at de karakteriserer det som hatytringer.

Tellugen Hæhre sier i en kommentar at ingen skal oppleve diskriminering på SATS.

– I vårt trivselsreglement som alle medlemmer må følge står det at «Medlemmer skal alltid opptre høflig og vise hensyn og aldri diskriminere andre personer som er på SATS.» Vi har ikke nevnt tekst/uttrykk på t-skjorter og klær spesielt, men det vil omfattes av denne reglen, og vil kunne føre til at man ikke lenger får trene på SATS hvis reglen brytes.

Powered by Labrador CMS