Skeiv sommer

– Arbeid mot diskriminering må innbefatte kjønns- og seksualitetsmangfold

Åse-Kari Kobbersletten, nestleder i Fellesorganisasjonen Innlandet og grunnlegger av Facebook-gruppa Homolobbyen, er opptatt av fagbevegelsens rolle i likestillingsarbeidet.

Åse-Kari Kobbersletten.
Publisert

– Tradisjonen tro har Blikk sommerspalte i år igjen. Som regel er den lettbeint, men i år er det vanskelig å ikke adressere skyteepisoden i Oslo 25. juni. Pride ble ikke som vi hadde trodd i år. Hvordan går det med deg?

Jeg var ikke direkte berørt av skyteepisoden, siden jeg ikke var i Oslo. Men jeg hadde kjente som var der, i nærheten eller akkurat hadde dratt derfra, så spenningen lå noen timer dagen derpå. Det går bra med meg, men det sinnet jeg følte har gitt meg ekstra guts til å stå på mer for den skeive bevegelsen.

– I år er det jo Skeivt kulturår. Så, hva har vært din beste skeive kulturopplevelse til nå?

Den sterkeste opplevelsen var å delta på LO-kongressen, og se den varme og entusiastiske mottakelsen som dragartistene fra Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole fikk. Det rørte meg å se den grå tweeden langt framme i salen svinge med til rytmene. Likestillingsarbeid skal være et kjernefokus i arbeiderbevegelsen. Arbeid mot diskriminering må innbefatte kjønns- og seksualitetsmangfold; det er en viktig del av det holdningsskapende og forebyggende arbeidet.

– Hvilken låt går på repeat hos deg i sommer?

Er kanskje dårlig på repeat, jeg er en rastløs type. Det har blitt mye Rammstein faktisk - som en oppvarming til konserten på Bjerke, som var helt knall!

– Hva leser du/ser du på i sommer?

– Jeg ser ikke på TV om sommeren, men det har blitt en del lydbøker, og den som ga meg mest var kanskje Kadafi Zamans «Den norske drømmen», som både har vakre skildringer og tankevekkende informasjon og analyser.

– Kampen fortsetter! Hva er din skeive hjertesak?

Som jeg nevnte er jeg opptatt av fagbevegelsens rolle i likestillingsarbeid, også for skeive. Jeg tror det har gått litt under radaren for mange, både tillitsvalgte og arbeidsgivere. Mer rosa kompetanse i arbeidslivet! Jeg vil også slå et slag for kinksterne. Smil Norges nye brosjyre «BDSM-berikende samspill» finner du på en helsestasjon nær deg! Det går også noe tid til å administrere Facebook-gruppa Homolobbyen, som i utgangspunktet var en antirasistisk pop-up-provokasjon, men som har fått sitt eget liv etter hvert.

Powered by Labrador CMS