Urix

Mexico kan få fullt forbud mot konverteringsterapi

Den nye loven forbyr alle former for konverteringsterapi. Det gjelder både seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk.

Prideparade foran Palacio de Bellas Artes (Palace of Fine Arts) i Mexico City.
Publisert

Tirsdag 11. oktober stemte Mexicos senat ja til et forbud mot all konverteringsterapi som tar sikte på å endre seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk. Lovforslaget som først introdusert av senatorer fra partiene Citizen Movement, Morena og Miljøpartiet i oktober 2018.

69 medlemmer av senatet stemte for, to stemte mot og 16 stemte blankt. Forslaget går nå til deputertkammeret for endelig avstemning. Deputertkammeret er det andre av Mexicos to lovgivende forsamlinger i kongressen.

– Verdens øyne er i dag rettet mot dette historiske fremskrittet innen menneskerettigheter, i håp om at det vil bli en internasjonal målestokk, skriver den skeive menneskerettighetsorganisasjonen Yaaj Mexico sa i en pressemelding

Ifølge Yaaj Mexico er konverteringsterapiens hovedofre unge lhbtq+-personer. Praksisen forårsaker uopprettelig skade på deres mentale helse gjennom hele deres voksne liv og driver dem i de verste tilfellene til selvmord, skriver organisasjonen.

– For de overlevende fra disse praksisene som har hevet stemmen sin, og gjort det politiske personlig, betyr dette lovgivende fremskritt den integrerte erstatningen for skaden som en gang ble påført dem.

Powered by Labrador CMS