Masseskytingen

Oslo Pride bekrefter avlysning

– Det er feil, slik politiet påstår, at dette var ment å være et lite arrangement. Vi forstår at folk nå er frustrerte og likevel ønsker å samles. Det vil dessverre bli uten innslag, appeller og musikk fra scenen på Rådhusplassen, sier Oslo Pride-leder Inger Kristin Haugsevje.

Publisert Sist oppdatert

De skeive organisasjonene i Norge skulle samles og alle som ønsket å vise sin solidaritet var invitert til å komme. Politiet kom mandag ettermiddag ut med en tydelig anbefaling om at arrangementet måtte avlyses. Arrangementet er derfor avlyst, opplyser Oslo Pride i en pressemelding.

– Jeg har nå fått bekreftet fra arbeidsutvalget som representere de skeive organisasjonene om at arrangementet fra scenen på Rådhusplassen er avlyst. Arbeidsutvalget sitter fremdeles i samtaler for å komme til enighet om hvilke ønsker og behov de har for en ny markering i fremtiden. Dette skal vi lytte til, sier Inger Kristin Haugsevje, leder av Oslo Pride.

Den planlagte Pride-paraden og øvrige arrangementer måtte avlyses etter terroraksjonen i Oslo natt til lørdag, og mange har vært preget av sorg og sjokk, samtidig som flere har uttrykt et sterkt ønske om å samles.

– Vi er lei oss for at vi nok en gang må ut med et budskap om at en Pride-markering nok en gang må avlyses. Det er feil, slik politiet påstår, at dette var ment å være et lite arrangement. Vi forstår at folk nå er frustrerte og likevel ønsker å samles. Det vil dessverre bli uten innslag, appeller og musikk fra scenen på Rådhusplassen, sier Haugsevje.

Skeiv Verden: – Mange av oss er sinte og frustrert

– Markeringen på rådhusplassen i dag er offisielt avlyst av politiet på grunn av sikkerhetssituasjonen. Vi har full forståelse for at det bringer fram usikkerhet og redsel hos mange, og anbefaler de som kjenner på det om å bli hjemme og passe på sitt velvære, skriver Skeiv Verden i sine sosiale medier.

– Det er også mange av oss som er sinte og frustrert og kjenner at dette er en viktig markering som de vil være på. Derfor vil det også være mange fra oss som kommer til å dra.

Skeiv Verden understreker at politiet og kommunen har anbefalt alle om å bli hjemme, men at de kommer til å delta på markeringen.

FRI: – En nødvendig solidaritetsmarkering

Etter at solidaritetsmarkeringen på rådhusplassen i Oslo ble avlyst, gikk Foreningen FRI ut med en meddelelse i sosiale medier der de skriver at de er lei seg, skuffet og ekstremt slitne, i likhet med hele den skeive bevegelsen.

– Om en knapp time skulle hele det skeive miljøet og alle våre støttespillere samles på rådhusplassen for å hedre de døde, skadde og vise solidaritet med hverandre. En nødvendig solidaritetsmarkering for oss alle, skriver FRI.

Foreningen skriver også at avlysningen kan også bringe frem «usikkerhet og redsel hos mange av oss».

– Vi mener det er svært synd at politiet ikke har hatt en bedre dialog med det skeive miljøet som står bak denne solidaritetsmarkeringen i forkant, og det vi føler er en mangelfull begrunnelse gjennom media.

– Vi som en felles bevegelse trengte en trygg møteplass i etterkant av terrorhendelsen natt til lørdag - i en tid hvor mange av oss føler oss utrygge. Beskjedene fra politiet gjør nok mange redde og usikre. FRI kommer ikke til å delta i kveld som organisasjon, fordi politiet ikke kan garantere for sikkerheten vår. Mange vil allikevel delta på rådhusplassen i Oslo i kveld på eget ansvar, for å vise solidaritet og omtanke overfor hverandre. Det har vi også forståelse for.

FRI sier det vil komme en annen anledning for markering i Oslo og at organisasjonen skal sørge for at dette tilrettelegges så snart som mulig.

Powered by Labrador CMS