Musikk

Passion for fersken

– Det kan fort bli litt lite lek og mye alvor etter fylte førr, mener den ferske duoen Oslo Fersken Week. Nå er de aktuelle med nye låter og debutkonsert på Kiki klubb i Tromsø 13. juni

Oslo Fersken Week er Asmund Grinaker og Mats Niklas Brattlie.
Publisert

I starten av juni dukket det opp tre låter på strømmetjenestene, gitt ut av en splitter ny duo som kaller seg Oslo Fersken Week. 

Navnet er delvis inspirert av at i Japan er ferskentreet et symbol på evig liv. 

Bak det finurlige bandnavnet finner vi Asmund Grinaker, som tar seg av produksjon og alt av instrumenter, og Mats Niklas Brattlie, som har skrevet tekster og håndterer mikrofonen. De to har kjent hverandre lenge, og delt en felles kjærlighet for Pet Shop Boys. 

At den britiske duoen har vært forbilder for det nye prosjektet kommer ikke som en stor overraskelse når man hører låtene «Sexual Suicide» og «Where’s My Face?»

– De har vært en nær sagt utømmelig kilde til inspirasjon og livskraft siden vi var små kids, forteller Brattlie når Blikk tar kontakt for å finne ut mer om det ferske prosjektet. 

– Du kan si at Oslo Fersken Week er summen av et lyttet og lest liv, bygd på alt fra 90-talls house, vintage Madonna, Britney, Jem and the Holograms, Super Mario Bros, Bobbysocks, og et snev Machiavelli, for å nevne noe.

Et sted mellom konsert og performance

Grinaker og Brattlie jobber til daglig henholdsvis som TV-produsent og med kulturadministrasjon, så de er ikke fremmed for underholdningsbransjen fra før av. 

– Mye av det vi gjør i det daglige er å levere kreativitet og gode ting til andre. Nå hadde vi lyst til å levere noe uhilda helt på egne premisser. Begge har stått mye på scenen i tidligere liv og karrierer, og vi har nok ikke det største eksponeringsbehovet lenger. 

– Men vi syns det var på tide å leke igjen, det kan fort bli litt lite lek og mye alvor etter fylte førr. 

Torsdag 13. juni tar de turen til Bastard Bar i Tromsø, hvor klubbkonseptet Kiki Klubb holder til én gang i måneden. Det var etter at klubbens initiativtaker Rune Nilssen, også kjent som Lady Die, tok kontakt og ville gjøre noe sammen at de fikk ut fingeren med prosjektet.

– Det var en «nobrainer» egentlig, og ikke minst en heftig pådriver for at vi endelig skulle få gitt ut et par låter. På scenen kan folk forvente seg noe et sted mellom konsert og performance, og vi skal leke litt med publikum underveis. 

– Vi har dessuten vært så heldige å få dykke ned i arkivet til den eminente kostymekunstneren Fredrik Floen, så folk får noe fint og flagrende å hvile øynene på, legger Brattlie til. 

Aldersskam og sosiale medier

For de som ikke befinner seg i Tromsø og får med seg debutkonserten, så lover duoen at det kommer flere sjanser snart. Og at det kommer mer musikk.

– Vi har noen skisser som er helt i støpeskjeen. Dessuten elsker vi gode «collabs», så vi håper på å samarbeide med andre, forklarer Brattlie og legger det frem som en åpen invitasjon.

Man trenger heller ikke se eller høre mye av Oslo Fersken Week for å skjønne at det er snakk om et lite selvhøytidelig prosjekt. 

Men med det er også noe seriøst gjemt i musikken.

– «Where’s My Face?» er harselering over plastisk kirurgi, og et ballespark til aldersskam. Med «Sexual Suicide» reflekterer vi rundt iscenesettelse på sosiale medier. Hvem er man der? Eller hvem tror man at man helst bør være? 

– Vi ranter om fantasiens og illusjonens, eller desillusjonens frigjørende kraft, sier Brattlie til Blikk. 

«Where’s My Face?» og «Sexual Suicide», i tillegg til en kort smakebit av en låt som heter «Universets Gjøk» er ute nå. 

Bandets debutkonsert skjer på Kiki Klubb på Bastard Bar i Tromsø torsdag 13. juni.

Powered by Labrador CMS