Skeiv sommer 

- Slå ring om våre subkulturer

– Nå er lykken å se solnedgangen på Kosterøyene, i vår gamle Maxi seilbåt. Ikledd joggebukse.

I ferien skal Kjell Ingebrethsen Nordstrøm dyrke kunsten å gjøre minst mulig.
Publisert Sist oppdatert

Blikk tar tempen på det skeive miljøet i sommerferien. I dag står kles- og kostymedesigner, Kjell Ingebrethsen Nordstrøm, for tur. 

– Hvordan ser sommeren din ut i år?

– Sommeren er veldig hektisk fordi vi gjør ferdig alle kostymer og masker til sesong 4 av Maskorama, men i juli så dropper vi alt glitter, sysaker og bling og tar helt fri. Så da blir det Pride-feiring, seilbåtferie og å dyrke kunsten å gjøre minst mulig.

 – Hvilken lhbt+person ville du latt planlegge ferien din og hvorfor? 

 – Min gode venn Robert Fux i Stockholm hadde gjerne fått planlegge min ferie, fordi han er så oppfinnsom og morsom. Men da måtte jeg sannsynligvis trengt en ferie, etter ferien, he he.

 – Beste sommerminne?

– Da jeg var yngre var lykken å stå i en lekker outfit, og danse inn soloppgangen på en morgenfest på Mykonos. Nå er lykken å se solnedgangen på Kosterøyene, i vår gamle Maxi seilbåt. Ikledd joggebukse.

 – Verste sommerminne?

 – Å både være magesyk og bli ranet i Cape Town, i 35 graders varme.

 – Liker du spontane turer eller er du en planlegger?

 – Jeg synes livet er så fullt av overraskelser uansett, så derfor planlegger jeg gjerne til minste detalj. Så tar jeg overraskelsene med godt humør.

 – Hvis du får gjester fra utlandet, hva vil du vise frem av Norge? 

 – Jeg elsker Oslo, så da vil jeg selvfølgelig vise frem min kjære hovedstad, med alt spennende som byen har å by på. Spesielt om sommeren, hvor alt kommer til liv.

 – Hva ville folk blitt mest overrasket over at du gjør om sommeren?

 – Kanskje at jeg ikke skifter klær, på flere dager og kan gå en uke uten å se meg i speilet. Men DET skjer kun når jeg er sammen med min ektemann Morten og vi er ute med båten.

 – Hvilke skeive saker brenner du for?

 – Jeg synes at vi må slå ring om våre subkulturer og ikke glemme hvor vi (vår kultur og vårt særpreg) faktisk kommer fra.

 – Hva leser du i sommer?

Jeg har akkurat lest ferdig Tom Egelands siste bok. Er stor fan av hans litteratur. Og jeg er en «sucker» for alt som er historisk og dramatisk.

 – Favorittsommerlåt? 

– Det må bli «Good times» med Chic. 

Powered by Labrador CMS