Utstilling

Hvordan bedømmer vi andre når de er avkledd?

Det er et av spørsmålene kunstner Marie Saure stiller i utstillingen «Hvem ser du meg som?» på SOFT galleri i Oslo. Utstillingen åpnes av forfatter Bjørn Hatterud 30. mai.

Fra utstillingen «Hvem ser du meg som?» av Marie Saure.
Publisert

Hvem er vi? Hva vektlegges i våre fordommer?

Hvordan bedømmer vi andre når de er avkledd?

Er de en annen person etter at du har fått vite navnet deres, endres oppfatningen når du får høre pronomena deres?

Hva er viktig i det første møtet med et nytt menneske?

Dette er noen av spørsmålene Marie Saure stiller med utstillingen «Hvem ser du meg som?» ifølge en pressemelding.

Marie Saure er utdannet ved Kunstakademiet i Tromsø og Kunstskolen i Rogaland. Hen er en ikke-binær/kjønns-skeiv kunstner, som utforsker seksualitet, identitet, normer og forventninger.

Saure benytter seg av en rekke forskjellige formater som tekstil, keramikk, video og performance, og utfordrer anvendelighet og materialitet i skulpturene sine, og ønsker å bryte med forventningene fra samfunnet.

Kjønn og identitet

De små, strikkede menneskene i kunstige farger, preget av arr, kroppshår, tatoveringer og piercinger, handler om identitet og stereotypier.

De menneskelignende figurene vil få de egenskapene vi tilskriver dem. De er alle unike.

I meldingen beskrives figurene små. De synes sårbare og man kan få lyst til å beskytte dem. Samtidig er de både morsomme og underholdende, hvor muligheten til å holde dem og oppleve verkene med flere sanser kan skape et personlig bånd mellom publikum og strikket menneske.

Saure strikker uten et forutbestemt mønster og lar tilfeldighetene i arbeidet bestemme uttrykket. Hen utforsker hvordan man strikker en albue, en nese, et kne og de andre ulike kurvene i menneskekroppen.

Gjennom en strikket menneskefigur ønsker hen å konfrontere publikum med deres holdninger rundt kjønn og identitet, men håper også at de finner humor i verkene.

Spørsmålet er: Hvem relaterer du mest til?

Åpning i SOFT galleri, Rådhusgata 20, Oslo, torsdag 30. mai kl. 18. Utstillingen åpnes av forfatterBjørn Hatterud.

 

Powered by Labrador CMS