Tor-Hugne Olsen (til venstre), leder for Foreningen Sex og Politikk, og stortingspolitiker Nicholas Wilkinson (SV), var selvsagt på plass i paraden for å feire avslutningen på ti hektiske dager. Debatter, aktivisme og internasjonale nettverks-møter er en stor del av WorldPride.

WorldPride-paradene satte farge på København

Publisert Sist oppdatert

Paraden under WorldPride i København ble avviklet som seks ulike pride-parader. Rutene startet fra forskjellige steder i København for å unngå for mye trengsel og til litt ulike tidspunkt.

Deltagerne i paraden som gikk fra Rådhuspladsen representerte organisasjonsliv, idrett, politikk og diverse foreninger. Ruten gikk mot Fælledparken, litt nordvest i byen der alle pridearadene samlet seg i kohorter for den store avslutningsseremonien.

Bortsett fra en ledebil foran og politieskorte, gikk alle deltagerne til fots. Det gav litt mindre «øye-snop» å se på, men til gjengjeld gikk folk og sang og snakket sammen.

Ikke minst bidro jubel, tilrop og applaus fra tilskuerne, som også hadde pyntet seg, til at stemningen etter hvert var himmelhøy.

Etter avslutningsseremonien fortsatte feiringen, først og fremst på en fullpakket WorldPride Park utenfor København Rådhus, men også i alle sentrale sidegaters kafeer og kneiper.

Blant de mest ikoniske av disse, er selvsagt Københavner Cafeen i Badstuestrædet, kjent og kjært for mange nordmenn som søkte seg hit da det ikke var en selvfølge å ha retten til å elske hvem man vil.

Frie glade mennesker i København

Skulle man rapportert utførlig fra World Pride-arrangementene, som i år har vært delt mellom Malmø og København, måtte man jobbet 24 timer i døgnet, så den ambisjonen er det bare å legge bort.

Fra åpningsdagen den 12 august har World Pride bydd på utallige kunstneriske, politiske og kulturelle aktiviteter.

Men siden adgangen til de ulike arrangementene har vært noe begrenset som følge av korona-situasjonen, har plassen foran Københavns Rådhus vært viktig som et sted å samle seg.

Derfra har man kunnet følge de pågående konserter og happenings på storskjerm. At folk har gledet seg lenge til å møtes, vises tydelig i den åpne, nesten ekstatiske stemningen på plassen.

Powered by Labrador CMS