Musikk

Nils Bech sang duett sammen med Kristian Kristensen på «Ny fyr»-låta som er første singel fra Bechs kommende konseptalbum om kjærlighet mellom menn.
Nils Bech sang duett sammen med Kristian Kristensen på «Ny fyr»-låta som er første singel fra Bechs kommende konseptalbum om kjærlighet mellom menn.

Konsertklar Kristian Kristensen

Spiller for et utsolgt Sentrum Scene fredag 17. mars.

Publisert Sist oppdatert

«Hver gang vi møtes»-artisten Kristian Kristensen (30), kom først på radaren da han kom til semifinalen i «The Voice» for ti år siden. To år senere vant han P3s «Årets Urørt». Siden har han blitt kjent for falsettrøsten og sine sarte og ærlige tekster som han synger på Harstad-dialekt.

I fjor ga han ut konseptalbumet «2003» som er hans personlige historie om å vokse opp som en ung og usikker gutt, og veien fram til den han er i dag. På «Feit liten taper» synger han om et av livets mørkeste kapitler; «Jeg var liten, chubby og isolerte meg fra andre folk med å game. I gamingverdenen følte jeg meg trygg og litt bra. På den tiden ble det plantet en følelse av usikkerhet, utilstrekkelighet og et selvbilde som ikke var positivt. Jeg forventet ikke at noen kunne like meg og i hvert fall ikke elske meg. Jeg tror du får grunn-DNA-et ditt formet på den tiden. Det har gjort meg til den jeg er i dag – på godt og vondt».

Etter hvert gikk han fra gaming til musikk. «Å lage sanger foran keyboardet, det var et av de stedene jeg følte meg verdig. Jeg følte kjærlighet. Hadde det ikke vært for den usikkerheten, hadde jeg ikke jobbet like hardt. Jeg tror også det har gjort meg mer takknemlig. Jeg tar ingenting for gitt.»

I «Hver gang vi møtes»-sesongens første program i januar i år, fortalte artisten i høvdingsetet at han hadde vært på Herr Nilsen under terrorangrepet mot nabopuben London 25. juni i fjor.

«Det var kjempesmå marginer, men helt ærlig så har det ikke plaget meg i etterkant, kanskje tvert imot. Etterpå har jeg nok hatt lettere for ikke å ta livet for gitt og hoppet ut i ting som før har vært litt skummelt. Uken etter var jeg på date hver eneste dag, jeg var veldig opptatt av å spre kjærlighet! Jeg har aldri datet så mye som jeg gjorde etterpå, fortalte Kristiensen til VG etterpå.

Artisten fortalte også at han tidligere ikke har hatt behov for å fronte at han er homofil, men at det heller ikke har vært hemmelig.

«Aller helst vil jeg være bare Kristian, samtidig som det kan være fint å være et forbilde når man først er i offentligheten. Men å være et forbilde har ikke nødvendigvis med legning å gjøre. Det kan også være til hjelp for andre grunnleggende følelser som selvbilde og selvforakt. Tilhørighet. Ensomhet og utenforskap. Det å ikke elske seg selv».

Med utgivelser som «Kan du lære mæ» og «Du ga mæ viljestyrke», har det motvillige forbildet i alle fall oppnådd å bli elsket av et stort publikum. I skrivende stund har han en halv million månedlige lyttere på Spotify.

Kristian Kristensen, Sentrum Scene. Fredag 17. mars kl. 19.

Powered by Labrador CMS