Kultur

Ny jobb for Rauand Ismail

MDG-politikeren er ansatt som rådgiver i Norske kulturarrangører.

– Jeg gleder meg til å jobbe for at landets musikk- og kulturarrangører får de beste forutsetningene for å gjøre jobben sin, sier Rauand Ismail.
Publisert

De siste årene har Norske Kulturarrangører (NKA) utviklet seg fra en konsertarrangørorganisasjon til en organisasjon som favner bredden av kunst- og kulturlivet, og videreutviklingen av organisasjonens interessepolitiske og kompetansehevende arbeid står høyt på agendaen.

Rauand Ismail er nyansatt som arrangørfaglige rådgiver i Norske Kulturarrangører.

Daglig leder i NKA Siri Haugan Holden sier i en pressemelding at de fikk mange sterke søkere, men at Ismail og den samtidig ansatte Jenny Ulleland skilte seg ut som to solide kandidater.

– De bringer med seg vesentlig erfaring og ny kompetanse. Vi er glade for å kunne toppe laget med to nye kolleger med ganske ulike arbeidsbakgrunner, som vil utfylle hverandre godt, sier Holde i meldingen.

Tidligere ordførerkandidat

Ismail var MDGs ordførerkandidat ved valget i høst. I den forbindelse fortalte han til Blikk at hans politiske engasjement våknet da han gikk på ungdomsskole i Kurdistan.

– Jeg gikk på engelsk privatskole, brukte skoleuniform og lærte arabisk. Det var gøy. Jeg var i et land der jeg hørte morsmålet mitt på gata. Jeg er vokst opp med tre identiteter og følte at jeg konstant jaget etter essensen av hvem jeg er, så det var litt sånn at brikkene falt på plass der. Jeg var ikke lenger flau over den kurdiske kulturen.

Tilbake på videregående i Norge, etter å ha opplevd hvordan landet var rammet av klimakrisa, meldte han seg inn i MDG.

Som ordførerkandidat forundret han seg over folk som tror han har valgt sine identiteter, muslim og homofil.

– Jeg har ikke valgt å være homo. Det som egentlig skulle vært verdens fineste ting, har blitt et politisk spørsmål. Det inspirerer naturligvis til kamp, men det er synd at vi ikke kan leve livene våre uten å måtte tenke på det. For meg er det litt urettferdig. Men det blir politisk i det øyeblikket noen blir diskriminert, sa Ismail til Blikk.

Bedre forutsetninger

NKA mener at med flere år som bystyremedlem og heltidspolitiker bak seg har Ismail inngående kjennskap til politikkområder som er avgjørende for arrangørfeltet, både miljø, samferdsel, kultur og byutvikling. Ismail har erfaring fra kulturjournalistikken og fra fagutvalg i Kulturrådet, og har i en periode også vært fungerende leder i Oslo MDG.

– Jeg gleder meg til å jobbe for at landets musikk- og kulturarrangører får de beste forutsetningene for å gjøre jobben sin. Arrangørfeltet står overfor en rekke utfordringer, enten det dreier seg om klima- og miljøavtrykk, tilgangen på kulturell infrastruktur eller økonomiske rammevilkår for å nevne noen, sier Ismail pressemeldingen.

NKA er en landsomfattende interesse- og kompetanseorganisasjon for arrangører på kulturfeltet. Organisasjonen har over 460 medlemmer. NKA jobber for å forbedre arrangørfeltets rammebetingelser, og for et mangfoldig tilbud av levende kunst og kultur i over landet.

Ismail tiltrer stillingen som arrangørfaglige rådgiver 1. mars.

Dagen etter blir han å se på TV 2, som deltaker i Kompani Lauritzen.

Powered by Labrador CMS