Intervju

– Alt handler om rettferdighet, og min rettferdighetssans sier meg at klima- krisen er en av de mest grunnleggende urettferdighetene. Fordi den rammer skeivt sosialt og skeivt geografisk, sier Rauand Ismail. Her på MDGs valgvake i 2019.

Rauand Ismail vil bli Oslos første åpne ordfører

Han inspireres av åpne skeive og andre med minoritetsbakgrunn som knuser glasstak. Selv er den homofile MDG-politikeren med kurdisk bakgrunn, allergisk mot autoritære krefter.

Publisert

Rauand Ismail setter seg. Fester skarpe brune øyne på journalisten. Griper kaffekruset stødig som en direktør. Men han smiler, underleppen beveger seg ofte i en gjestfri bue. Ryggen vender mot Oslo rådhus, der han har vært innvalgt for Miljøpartiet de grønne (MDG) i nesten fire år.

For 23 år siden ble han født i Tyskland, av flyktninger fra den amerikanske invasjonen i Irak på begynnelsen av 1990-tallet.

– Jeg er formet av bakgrunnen min. Født som en liten attpåklatt etter at foreldrene mine flyktet fra Nord-Irak. Jeg snakker flytende tysk og føler meg fortsatt tysk. Da foreldrene mine skilte seg, flyttet jeg med moren min til Norge. Faren min fulgte heldigvis etter, sier Rauand.

«Unge mann»

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS