Skeivt kulturår

Fem millioner mer til Skeivt kulturår

Odin Adelsten Aunan Bohmann statssekretær i kultur- og likestillingsdepartementet gikk ut med nyheten under SKÅL, Oslo Prides offisielle åpning av Skeivt kulturår.
Publisert Sist oppdatert

Kultur- og likestillingsdepartementet bevilger fem millioner ekstra til Skeivt kulturår.

Dette kommer etter at flere organisasjoner og skeive kulturpersonligheter har gått ut og etterlyst en større pott.

– Vi har jobbet hardt for å frigjøre midler i departementet. Mangfoldsfeltet innenfor lhbt-arbeidet er definitivt en prioritet for vår regjering, sier statssekretær i kultur- og likestillingsdepartementet Odin Adelsten Aunan Bohmann.

– Det politiske er her personlig

– Vi håper at alle med gode ideer melder sin interesse. I forrige runde var det så mange bra arrangementer og initiativer rundt jubileet at jeg ble helt rørt. Kreativitet og opplysningstrang skorter det i hvert fall ikke på i dette landet, og vi ønsker å støtte enda flere gode prosjekter, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

– Det er klart dette året betyr noe ekstra for meg. Det er jo på grunn av de som sto på for å få avkriminalisert homofili, og siden tok kampen steg for steg, at jeg får lov til å leve et godt og fritt liv i dag. Det politiske er her personlig, og det personlige politisk, sier Trettebergstuen.

Fristen for å søke om midlene er 22. april.

Powered by Labrador CMS