Blitt sånn, født sånn?

Tema satt for Skeive Kunstneres utstilling under Oslo Pride.

Publisert

For 16. året på rad inviterer Skeive Kunstnere nye og tidligere utstillere til å delta i landets største skeive utstilling i Rådhusgalleriet fra 25. juni til 2. juli. under Oslo Pride.

Tema for årets  utstillingen er «Blitt sånn, født sånn.»

– Vi inviterer nye og tidligere kunstnere til å melde seg på årets utstilling, sier Frederick Nathanael, styreleder for Skeive Kunstnere.

Åpningsfest med Big Daddy Karsten

Påmeldingsfristen er satt til 1. april.

– Alle er velkomne, uavhengig av kunstnerisk uttrykk og sjanger, alt fra billedkunst, skulptur, tektslesing, dans og video. Foreløpig er vi rundt 40 kunstnere som er påmeldt og det blir en  storartet vernissasje og åpningsfest med underholdning, hvor blant andre rapper Big Daddy Karsten opptrer, sier Nathanael til Blikk Nett.

Kriteriene for å delta er at man definerer seg som skeiv kunstner på en eller annen måte.

– Samt at man deltar i organiseringsarbeidet for å få på plass utstillingen. Gruppa er på en måte galleriet, og vi jobber sammen for å skape arrangementet. Vi baserer oss stort sett på frivillighet og noe midler fra FRI og Oslo Kommune for å betale leie av lokaler og lignende, sier Nathanael.

Salgsutstilling

Gallerist og rammemaker Malcolm McKerlie-Hollist fra Twisted Corner er i samarbeid med kunstner Jeanne-Sophie Neoyookai kurator for salgsutstillingen.

– Hvert år selger over halvparten av kunstnere en rekke av sine egne verk til publikum.

På utstillingen under Oslo Pride i 2016 deltok 67 kunstnere fra 12 ulike nasjoner og sammen viste de fram over 400 kunstverk.

– Jeg har vært styreleder i Skeive Kunstnere siden 2014 og dette er noe av det jeg er mest stolt av å være med på. Skeive Kunstnere er en sosial arena vi kan møte hverandre på som kunstnere, knytte nettverk og bli inspirerte. Flere av mine beste venner har jeg gjennom de 10 årene jeg har vært engasjert i gruppa møtt her, sier Frederick Nathanael.

For informasjon og påmelding, se her: Skeive Kunstnere

Powered by Labrador CMS