Karmas store hybrid-event

«Karmaklubb-festivalen» har et omfattende, mangfoldig, underholdende, kulturelt og ikke minst skeivt program.

Publisert

«Karmaklubb-festivalen» i november på Ingensteds og Kunstnernes Hus har et omfattende, mangfoldig, underholdende, kulturelt og ikke minst skeivt program.

Tine Semb startet opp Karmaklubb i februar i år med et kollektiv av bra «jenter og sånn», og konseptet er «bra folk, musikk, kunst, skeiv vin og de gode samtalene». Semb er opptatt av at det skal finnes gode møteplasser for folk, både de som føler seg klart definert med seksuell orientering og kjønn, og de som ikke gjør det. Med et variert tilbud med blant annet kunst, kultur og lanseringer i tillegg til vin og klubb, håper hun at Karmaklubb vil tiltrekke seg flere typer mennesker i alle aldersgrupper.

Fredag 9. slår hun til med noe som nesten må karakteriseres som en Karmaklubb-festival på Ingensteds i Oslo: Karmaklubb* 10, som Semb selv kaller for «det store hybrid-eventet». «Munchmuseet i bevegelse» starter kvelden med boklansering & kunstnersamtale av «TROLLKREM IMPORT», servering av skeiv vin med Autentico & Unico, og mat av The Golden Chimp.

Senere blir det performance med amerikanske Tyler Matthew Oyer. Han er kunstner, filmskaper, designer, redaktør, musiker, produsent og dj – for å nevne noe. Fra klokka 21 opptrer han med «RELEASE DELUXE», et musikalsk oppgjør med heteropatriarkatet.

The DJ-girls

Programmet på Ingensteds inneholder dessuten slippfest for et nytt nummer av det skeive tidsskriftet MELK, mini-konsert av Murmur (Sunniva Mellbye) og fullt dansegolv med dj-ene Saronia, Ida M, DJ Sunshine & DJ Malin, og Chroma fra Berlin.

Saronia (Tilla Gaasø) kjører dypere bass og disco, DJ Ida M (fra kollektivet Too Many Girls) begynner tidlig med varm house og beats. Legendene DJ Sunshine & DJ Malin spiller bassdreven, heit og dansbar internasjonal klubbmusikk. DJ Sunshine kjører skeiv og eklektisk disco, soul, funk, internasjonal bassmystikk og brennheit RnB, mens Malin Johansen lover disco, house, afro-beat og reggae.

Helt til slutt og til langt på natt, spiller Berlin-baserte Chroma (Stephi Kühn) som har spilt i en årrekke på skeive klubber i Tyskland og i Europa, blant annet Schwuz, Freudenzimmer og Gegen/KitKatClub, for å nevne noen veldig få. Nå er hun tilbake på Karmaklubb* og kjører house natta ut.

Stjernekrig med queens

Torsdag 15. november legges del to av «festivalen» til Kunstnernes Hus: Karmaklubb* 11 og andre del av serien «Talks & screenings (on various forms of queerness)». Her blir det visning av Tyler Matthew Oyers film «Conquest of the Universe or When Queens Collide» (2017), kunstnersamtale mellom Oyer og Malene Dam, samt etterfest med skeiv vin.

Filmen hans er en filmatisering av det satiriske queer-stykket med samme navn skrevet av Charles Ludham i 1967, som tar for seg en «futuristisk stjernekrig» mellom ulike queens. Innbakt i elementer fra komedie- og horrorsjangere, møter vi en collage av blant annet homoerotiske referanser, bibelske tekster, siteringer fra klassikere av William Shakespeare, Christopher Marlowe og Oscar Wilde, for å nevne noen. Ved hjelp av horror, humor og «oppløsning av fornuft» berøres blant annet drag og kjønnsstereotyper samt alvorstunge tema som hiv/aids-problematikk.

Kunstnersamtale og DJ Oyer

Etter filmen vil Oyer snakke om arbeidsprosessen med å overføre teaterstykket til filmmediet, og om utfordringene som dukket opp i jobben med materialet i originalarbeidet et halvt århundre etter, og ikke minst arbeidets sprengkraft og hvorfor det stadig oppleves så relevant.

Samtalen ledes av den danske kuratoren og kunstneren Malene Dam, som har fulgt Oyers arbeider over lengre tid og er særlig opptatt av queer-problematikk, feminisme og maktstrukturer.

Kvelden på Kunstnernes Hus avsluttes med Oyer selv i dj-boksen.

Karmaklubb* 10: Helaften på Ingensteds. Fredag 9. november, kl. 18-03. Ingensteds, Brenneriveien 9, Oslo. Mer info: Karmaklubb på Facebook

Karmaklubb* 11: «Talks & screenings (on various forms of queerness)» - part 2: Tyler Matthew Oyer (US), Conquest of the Universe or When Queens Collide (2017) & kunstnersamtale med Malene Dam (DK) + etterfest. Torsdag 15. november, kl. 19 - 00. Kunstnernes Hus & Lofthus Samvirkelag, Wergelandsveien 17, Oslo. Mer info: Karmaklubb på Facebook

Powered by Labrador CMS