DiVine. Foto: Dario & Misja.

Pride cruise til Hirtshals med DiVine

Lørdag 27. april kaster Regnbuedagene i Bergen og Fjord Lines pride cruise loss. På turen til Stavanger og Hirtshals spiller blant andre dj DiVine. Les intervju med Bergensvennen.

Publisert

Lørdag 27. april kaster Regnbuedagene i Bergen og Fjord Lines pride cruise loss. På turen til Stavanger og Hirtshals spiller blant andre dj DiVine. Les intervju med Bergensvennen.

Regnbuedagene i Bergen og Fjord Lines pride cruise også er den offisielle slippfesten for programmet til Regnbuedagene 2019. Cruiset går fra Bergen, via Stavanger til Hirtshals helga 27. – 29. april. Programmet dekker de flestes interesser, det blir quiz-vors med Quiztress Joaqueen, skattejakt og Burlesque Party med DJ DiVine (les intervju med henne lenger ned på siden).

I forbindelse med 50-årsjubileet for Stonewall-opprøret i New York blir det foredrag om norsk skeiv historie fra Skeivt arkiv. To skeive politikere vil diskutere regjeringas familie- og likestillingspolitikk. Dj Dustin vil bidra med de beste sangene fra Eurovisions historie, og dragartisten Mio vil være vert for karaokekvelden.

Cruiset avsluttes med glitterball, hvor DJ Darling Peter og dragartisten Miss Envy Peru står for underholdningen.

Det blir også muligheter til å vinne billetter til «It’s a Jester Joke», showet til Bianca Del Rio, kjent som vinneren av «RuPaul’s Drag Race» sesong 6, under Regnbuedagene i Bergen.

Pridecruise, Bergen, via Stavanger til Hirtshals, 27. – 29. april. Mer info: Pride Cruise 2019 på Facebook og fjordline.com

Absolutt DiVine

Stephanie de Wit gifter seg med frisørkjæresten sin i mai. Men først skal hun på cruise med Regnbuedagene i Bergen april.

Stephanie de Wit opptrerunder navnet DiVine og er en kjent artist i Nederland der hun spiller ofte og mye, fra Amsterdam til Groningen og Rotterdam. Men hun kan også trygt kalle seg «norgesvenn» etter at hun de to siste årene har forført skeive festivaldeltakere på Regnbuedagene i Bergen

– Hva er det med deg og Bergen og Norge?

–Alt, sier Stephanie de Wit entusiastisk.

– Jeg falt pladask umiddelbart. Jeg ble stormforelsket i menneskene og kulturen. Dere er så beskjedne, søte og så klare for en god fest. Jeg tror jeg aldri har følt meg tryggere i en by enn i Bergen.

Lørdag 27. april kaster hun loss når Regnbuedagene i Bergen og Fjord Line inviterer på Pride Cruise. MS Stavangerfjord som kan ta 1500 passasjerer og har 370 lugarer, skal fylles med bobler, glitter, drag, paljetter, djs, konserter, debatter, quiz, bingo og fester på turen fra Bergen via Stavanger til Hirtshals.

– Jeg gleder meg, det blir en skikkelig fin oppvarming til Regnbuedagene, sier de Wit.

DiVine. Foto: Dario & Misja.

Pisker publikum

Hun ble født på Curaçao, som sammen med Nederland, Aruba og Sint Maarten utgjør Kongeriket Nederlandene. Øya Curaçao ligger like utenfor kysten av Venezuela og har 160 000 innbyggere. Her vokste hun opp i en kreativ familie med en dyp kjærlighet for dans og musikk.

Som tiåring flyttet hun sammen med moren og søsteren til Friesland i Nederland. Siden fulgte Europa-studier og utdannelse innen media og underholdning i Haag, før hun i 2006 startet karrieren som MC, en forkortelse for Master of Ceremonies, som betyr at hun synger og rapper.

– Dj ble jeg for fem år siden. Jeg elsker å mikse musikk, og det er kult å kombinere det med å være MC når jeg skal piske opp publikum og stemningen.

Alle som har opplevd DiVine, både som MC og dj, vet at hun kan piske publikum til nye høyder. Nå bruker hun også sin egenproduserte musikk til den oppgaven. EP-en hennes «Dreamin’» ble sluppet i januar.

– Jeg har samarbeidet med talentfulle folk som Christian Lukes, Awiin, MoLoY og Rowen Reeck. Jeg hadde også en dyktig mentor i Romy Dya, kjent for hitlåta «So Far Away» som hun gjorde med Martin Garrix, som også hjulpet meg som vokalist og låtskriver.

Et siste dytt

Som dj er Stephanie de Wit innom en rekke sjangere når hun spiller ute.

– Lydbildet domineres av deep house, tech house, disco, nu house, soulful house, house … og selvfølgelig popmusikk.

– Hva er inspirasjonen din?

– Av vokalister må jeg si Jess Glynne, Robyn, JoJo og Dua Lipa. Djs som Sam Divine, Low Steppa, Fisher, MK, Jamie Jones og Calvin Harris er også forbilder. Av musikk elsker jeg alt som slippes av Defected, Ministry of Sound, Toolroom, Hot Creations, Divine Sounds og Simma Black.

– Hvordan vil du beskrive følelsen når du får dansegulvet til å eksplodere?

– Som en musikkorgasme … Musikken stiger og du føler at det kommer et drop midt i låten, og dansegulvet føler det også. Da gir jeg dem et siste dytt og roper i mikrofonen at de skal løfte armene i været, og da: BOOOOMMMM! Musikkorgasme!

Gifter seg i mai

Noen hevder at god kunst lages av kjærlighetssorg, mens andre mener kjærlighet er god kunst i seg selv. House-musikk er definitivt et produkt av kjærlighet, i likhet med DiVines musikk. Men også privat er livet hennes sterkt preget av kjærlighet.

– Universet lot meg omsider møte jenta som er perfekt for meg, sier de Wit lettet.

– Vi møttes på fødestedet mitt, Curaçao i Karibia. Hun jobbet der som frisør og jeg skulle spille under Curaçao Pride. Det var kjærlighet ved fjerde øyekast, hahaha! I fjor fridde hun til meg på en nydelig gresk øy. Jeg returnerte frieriet noen måneder senere mens vi lå i sanddynene på Gran Canaria. Det var så romantisk. I mai blir det bryllup. Da sier vi JA og Rowan blir fru de Wit!

Powered by Labrador CMS