StorySLAM. Foto: Jan Khür.

Pride-historier i Teaterkjeller’n

Torsdag 13. juni arrangerer fortellerkonkurransen StorySLAM fortellerkveld med Pride-tema i Teaterkjeller`n i Oslo.

Publisert

Torsdag 13. juni arrangerer fortellerkonkurransen StorySLAM fortellerkveld med Pride-tema i Teaterkjeller`n i Oslo.

På StoryJAM! torsdag 13. juni deler folk sanne og selvopplevde historier fra livet sitt på scenen.

– Dette er en slags kick-off til Pride-festivalen, hvor publikum kan komme og høre gode historier fra levde liv. Det blir også fest etterpå, sier Stina Riebe Thygesen, en av arrangørene bak StorySLAM.

Viktige og gode historier

StorySLAM har hatt faste arrangementer på Kulturhuset i Oslo siden 2015, i tillegg til å ha besøkt flere steder i landet. Opprinnelig er dette en konkurranse, der fortellere konkurrerer i å formidle den beste, sanne og selvopplevde historien på åtte minutter.

Hver jul avsluttes sesongen med GrandSLAM på Rockefeller, hvor tidligere vinnere og finalister kjemper om å bli landets beste forteller.

– Ideen til en Pride-kveld kom da Oslo Nye Teater og Teaterkjeller`n tok kontakt med oss og ønsket et samarbeid. Vi foreslo å lage en fortellerkveld uten konkurranse, men med tema i stedet. Ettersom det snart er Pride var det veldig naturlig å velge det. Samtidig tenker vi at tema Pride er en kilde til utrolig mange viktige og gode historier som i enda større grad åpner opp for det mangfoldet vi ønsker på vår scene, forteller Riebe Thygesen.

Denne kvelden får publikum høre seks forskjellige historier fortalt av seks forskjellige fortellere. Alle historiene knytter seg opp mot tematikken Pride på ulikt vis. Thygesen lover alle slags historier, morsomme så vel som triste, absurde og tankevekkende - det finnes ingen begrensninger.

Det eneste kriteriet er at historiene må handle om noe fortelleren har opplevd selv.

– Det vi ønsker å bidra med er å gi gode fortellinger fra et levd liv til publikum. Vi som driver StorySLAM har teaterutdanning fra OsloMet. Her tok vi et semester i fortellerkunst, og forelsket oss i den formen. Konseptet StorySLAM, med konkurranseelementet og tidsbegrensning, opplever vi at setter en attraktiv ramme på formen. Det gjør at de som generelt ikke er så interessert i fortellerkunst, eller ikke har noe forhold til det, kommer og hører på. Folk har så mange gode historier som fortjener lengre levetid enn "bare" rundt middagsbordet eller over en kaffe med en venn. Det ønsker vi å hjelpe med. Ved å lytte til hverandres historier ikke bare underholdes vi, men kjenner oss kanskje også litt igjen og kan lære av det andre har opplevd, sier Stina Riebe Thygesen.

StoryJAM!, torsdag 13. juni, kl. 19.30, Teaterkjeller’n, Akersgata 38, kr. 220/170. Aldersgrense 18 år.

Les mer på Facebook: StoryJAM! på Teaterkjeller'n

Powered by Labrador CMS