YouTube

Den ultimate lesbedaten

Har du drømt om å legge alt bak deg og bare dra av gårde i en selv-innredet van? 

Tv-produsenten Linda Lundqvist la i vår ut på en reise gjennom Europa i en gammel varebil. Tinder-daten Agnes ble med på ferden. Reisen utviklet seg helt annerledes enn Linda hadde tenkt.
Publisert Sist oppdatert

Rammen rundt serien «Linda og Agnes», som startet under navnet «Linda Lundqvists Omstart»», er et radikalt brudd.

I det året 2023 rant inn, befant den profilerte svenske tv-produsenten Linda Lundqvist seg plutselig midt i en skilsmisse. En relasjon som hadde vart i over 12 år gikk mot en smertelig slutt. Så hva gjør man når kjærligheten og hverdagslivet rakner? Man sier opp jobben etter 17 år.

Fra to til en

Seerne møter Linda i det hun pakker sammen huset i Stockholm og setter alt kjent på lager. Så bygger hun om feriebilen «Divan» til et rullende hjem. Den gamle varebilen har vært rammen om Lindas lykkeligste tider. Kanskje den kan bli det igjen? Ideen er å dra til Marbella og slå seg til der en tid. Linda legger i vei mens snøen enda laver ned. Med egen 50 års-dagen i horisonten, uten kone, hjem og jobb.

Men, når vi møter Linda igjen, ruller Divan rundt på Fårø, helt nord på Gotland.

Fra en til to

«Her er mitt sjelested», sier Linda, mens hun trasker rundt og snakker inn i kamera. I bakgrunnen synes en av stenene på den forrevne kysten også å bevege seg.

«Det her er min venninne Agnes» forklarer Linda, i det en yngre kvinne hiver av seg et grått saueskinn og retter seg opp. Agnes skal bli med på ferden, forteller Linda. I alle fall et stykke.

Men først må de flytte en vegg og bygge en liten sofa over toalettet. Hengslene skal nok monteres på annet vis, men Linda og Agnes blir riktig glade for det de får til uansett.

Og det er kjernen i fortellingen. De to tar seg fram som best de kan, med det de har for hånden.

For Linda og Agnes er ikke gamle kjente. De har møttes på Tinder i det livet endret seg dramatisk for dem begge. Linda Lindquist stoler på sin erfaring som tv-produsent når hun får seerne til å henge med i svingene, om Linda som har forlatt alle sine rammer og skal bli 50 og Agnes som nettopp fått vite at hun er gravid.

Fra to til tre

Samboerskapet mellom de to ulike kvinnene starter nødvendigvis umiddelbart. Alt foregår på 8 kvadratmeter mobil boflate.

Men samtalene om hvem de er og hva Linda og Agnes vil med hverandre, får stort rom til å flyte. Med mye humor (kvinnene lager stadig sketsjer på stående fot) og filosofering over livet og kreftene som styrer oss, forsøker de to å finne ut av hvem de plutselig lever med og hva de vil med hverandre. Prosessen mot en dypere relasjon skjer helt isolert fra verden. De får tid.

På reisen utvikles et inderlig kjærlighetsforhold, og Linda må plutselig tenke på seg selv som medmor. Og da må livet innrettes litt annerledes enn hun tenkte. Er hun villig til det?

Og dit er vi altså kommet nå. Linda Lundqvist fyller 50 år i november. Agnes skal føde i desember.

Powered by Labrador CMS