Uteliv

London Club åpner dørene

Onsdag 8. mai åpner omsider dørene på London Club, London Pubs etterlengtede nye tilskudd til det skeive miljøet. – Vi var aldri inne på tanken om å stenge dørene etter 25. juni. Vi vil heller utvide tilbudet og gi noe tilbake til miljøet, sier styreleder Desta Selassie.

Åpningsfest London Club onsdag 8. mai kl. 21. Terje Schrøder fra Great Garlic Girls og Bertina Glam er noen av artistene som står på scenen denne kvelden.
Publisert Sist oppdatert

Siden 1979 har London Pub vært Oslos viktigste møteplass for lhbt-miljøet. Nå får utestedet en helt ny avdeling, som enkelte av gjestene kanskje vil dra kjensel på. For 20 år siden het lokalet Club Spartacus og var et skeivt utested startet av Lillebror Larsen.

Nå slår London Pub hull i veggen og åpner London Club i de ærverdige lokalene. London Club får egen inngang fra Pilestredet.

Vil åpne dørene for enda flere

Desta Selassie har drevet London siden 2007 og vært gjennom flere runder med oppussing. For å kunne bevare atmosfæren på best mulig måte gjennom fornyelser og utvidelser, har det vært et nært samarbeid med Thon Eiendom.

Forslaget om å utvide med en ny avdeling kom opprinnelig fra eiendomssjef Shobeir Razavinik. Da lokalene ble ledige, tok han kontakt med Desta Selassie for å legge en plan. 

– Vi visste at London Pub er veldig godt besøkt i helgene og fant raskt ut at det kunne være aktuelt å utvide klubblokalet i overetasjen. Etter å ha studert de tekniske tegningene satte vi oss ned sammen for å finne fram til et godt konsept.

For å ivareta den rette stemningen ønsket London å stå for innredningen og barløsningene selv. Alt annet i prosessen har Razavinik og Thon Eiendom sørget for. Parallelt med planleggingen har hele kvartalet fått seg et løft.

– I tillegg til London Pub, huser eiendommen både Eilefs Landhandleri, Røør, Per på hjørnet og Herr Nilsen, som også har servert fornøyde stamgjester i en årrekke. Det siste året har kvartalet blant annet fått en fasadeoppussing, nye vinduer og nytt ventilasjonsanlegg, forteller Razavinik.

– De nye lokalene har mulighet for rullestolbrukere, det er en av grunnene at vi vil oppgradere, sier styreleder Desta Selassie.

Vil gi noe tilbake

Terroren 25. juni satte sitt preg på det skeive miljøet, og London Pub var midt i skuddlinjen. Det satte en støkk i stamgjester, ansatte, miljøet og ikke minst styreleder Desta Selassie.

– Vi var aldri inne på tanken om å stenge dørene etter 25. juni. Vi vil heller utvide tilbudet og gi noe tilbake til miljøet, sier han om grunnen til utvidelsen.

– Nå kan London Pub og London Club omfavne hele det skeive miljøet. Vi har noe for alle aldersgrupper, både de som vil henge på pub og de som vil danse. Som alltid vil det være gratis inngang. Det er viktig for oss, sier Selassie til Blikk.

Selassi røper at åpningsfesten bare er del en.

– Vi er ikke helt ferdig med oppussing, så 8. mai er første del av to åpninger. Vi vil fortsette å pusse opp den gamle delen av klubben for en enda større og mer spektakulær grandåpning i slutten av juni, i tide til Oslo Pride-uka, sier styrelederen.

Åpningsfest London Club onsdag 8. mai kl. 21. Terje Schrøder fra Great Garlic Girls og Bertina Glam er noen av artistene som står på scenen denne kvelden. Info: London Pub på Facebook

 

 

Powered by Labrador CMS