Uteliv

Åpner for mere mangfold

London Pub utvider og sikrer at de nye lokalene blir universelt utformet. – Vi gleder oss til å besøke London Pub og håper at skeive funkiser nå kan bli en fast del av samholdet der, sier Ihra Lill Scharning, nestleder i Skeive funkiser.

Club Spartacus holdt til i Pilestredet 9 og åpnet dørene mai 2000, og stengte januar 2001. Ikke lang fartstid sett i forhold til London Pub, men nå får lokalene nytt skeivt liv.
Publisert Sist oppdatert

Tidligere denne måneden kom nyheten om at London Pub utvider. Nå skal utestedet overta lokalene til Norlaks, som har adresse Pilestredet 9. Det vil bli inngang fra Pilestredet, men også fra London Pub.

«Når veggen forsvinner her, vil du se discokula lyse opp i enden av gangen – og så kommer du rett inn på det nye dansegulvet. Det er utrolig kult at det er så høyt under taket her», sier styreleder Desta Selassie i en pressemelding.

Lokalene vil også få universell utforming, noe organisasjonen Skeive funkiser setter pris på.

«De nye lokalene har mulighet for rullestolbrukere, det er en av grunnene at vi vil oppgradere», skriver London Pub i en kommentar på Facebook

– Det er et positivt signal at London Pub nå tar skritt for å skape trygge rom for enda flere gjennom universell utforming, slik at flere skeive funkiser kan delta i det skeive miljøet. Deltakelse og tilhørighet i det sosiale fellesskapet er viktig både for den enkelte og for skeive funkiser som gruppe, slik at vår synlighet i det skeive miljøet blir mulig i mye større grad, sier Ihra Lill Scharning, nestleder i Skeive funkiser, til Blikk.

London Pubs satsing på universell utforming er i samsvar med gjeldende lovverk om krav til tilgjengelighet.

– Etter mange år med uten tilgang for mange, håper vi at det satses stort på tilgjengelighet. Vi håper at utvidelsen også omfatter punktskrift-menyer, et bredt utvalg alkoholfrie drinker, samt opplæring i norsk tegnspråk for barpersonalet.

Opplæring og forståelse for usynlige funksjonshemminger er et annet viktig aspekt.

– Mange av våre medlemmer har opplevd manglende kunnskap hos dørvakter om funksjonshemming, noe som kan føre til ubehagelige opplevelser. Vi oppfordrer til samarbeid for å sikre tilgjengelige arrangementer og informasjon, vi kommer gjerne på befaring. Utvidelsen kan også åpne for et mer mangfoldig personale, og vi ser dette som et skritt mot et mer variert program med arrangementer hvor skeive funksjonshemmede kan delta og bidra, sier Scharning.

– Landsforeningen for skeive funkiser er stolt over London Pubs innsats for å bli tilgjengelig for alle skeive. Vi ser fram til å besøke lokalene personlig og dele våre erfaringer med medlemmene. Vi minner også om at tilgjengelighet går utover lovpålagte krav om universell utforming. Vi håper London Pub fortsetter sitt arbeid med å skape lokaler og et samvær som er tilgjengelig og tilrettelagt for alle. Skeive funkiser ønsker å være mer til stede og deltakende i det skeive miljøet, samtidig som miljøet berikes av enda større mangfold når alle som ønsker det, får plass. Vi gleder oss til å besøke London Pub og håper at skeive funkiser nå kan bli en fast del av samholdet der.

 

Powered by Labrador CMS