Uteliv

London Pub utvider

– Vil skape trygge rom for enda flere.

Club Spartacus holdt til i Pilestredet 9 og åpnet dørene mai 2000, og stengte januar 2001. Ikke lang fartstid sett i forhold til London Pub, men nå får lokalene nytt skeivt liv.
Publisert Sist oppdatert

Siden 1979 har London Pub vært Oslos viktigste møteplass for lhbt-miljøet. Nå får utestedet en helt ny avdeling, som enkelte av gjestene kanskje vil dra kjensel på.

«For 20 år siden het det Club Spartacus her. Da kunne du sitte oppe på mezzaninen med en drink i hånden og se ned på alle som danset under deg – akkurat som planen er nå», sier stamgjest Henning Sebastian Jahre i et intervju på nettsiden til Thon eiendom.

Club Spartacus holdt til i Pilestredet 9 og åpnet dørene mai 2000, og stengte januar 2001. Ikke lang fartstid sett i forhold til London Pub, men nå får lokalene nytt skeivt liv etter at Norlaks, som hadde lokalene, la ned.

Lillebror og magedans

Det var Lillebror Sande Larsen som var hjernen bak Club Spartacus, og opererte som daglig leder. Utestedet åpnet dørene like før 17. mai 2000, og homsene gikk mann av huse for å få med seg åpningen. Lillebror Sande Larsen kunne by på flere overraskelser i åpningsnatta. Magedanser David Baydal holdt show på dansegulvet. Huset og temperaturen i lokalet steg betraktelig etter hvert som lokalene ble fylt til randen, og det var nesten umulig å oppholde seg på balkongen i annen etasje.

London Pubs styreleder Desta Selassie.

På omvisningen i de gamle lokalene til Club Spartacus, har Henning Sebastian Jahre med seg både London Pubs styreleder Desta Selassie og eiendomssjef i Thon Eiendom Shobeir Razavinik.

«Når veggen forsvinner her, vil du se discokula lyse opp i enden av gangen – og så kommer du rett inn på det nye dansegulvet. Det er utrolig kult at det er så høyt under taket her», sier styreleder Desta Selassie.

Desta har drevet London siden 2007 og vært gjennom flere runder med oppussing. For å kunne bevare atmosfæren på best mulig måte gjennom fornyelser og utvidelser, har det nære samarbeidet med Thon Eiendom vært viktig.

Vil åpne dørene for enda flere

Forslaget om å utvide med en ny avdeling kom opprinnelig fra eiendomssjef Shobeir. Da lokalene ble ledige, tok han kontakt med Desta for å legge en plan. 

«Vi visste at London er veldig godt besøkt i helgene og fant raskt ut at det kunne være aktuelt å utvide klubblokalet i overetasjen. Etter å ha studert de tekniske tegningene satte vi oss ned sammen for å finne fram til et godt konsept.»

For å ivareta den rette stemningen ønsket London å stå for innredningen og barløsningene selv. Alt annet i prosessen har Shobeir og Thon Eiendom sørget for. Parallelt med planleggingen har hele kvartalet fått seg et løft.

«I tillegg til London huser eiendommen både Eilefs Landhandleri, Røør, Per på hjørnet og Herr Nilsen, som også har servert fornøyde stamgjester i en årrekke. Det siste året har kvartalet blant annet fått en fasadeoppussing, nye vinduer og nytt ventilasjonsanlegg», forteller Shobeir.

«Samtidig er det viktig å tenke fremover. Den nye avdelingen kommer til å bli noe annet enn puben i kjelleren, med enda mer fokus på dansing og moro – og det tror jeg er veldig fint med tanke på den yngre generasjonen», sier Henning Sebastian Jahre.

 

Powered by Labrador CMS