Musikk

Skeivhet, seksualitet og mental helse

– Å eksistere i en verden som ikke er skapt for deg kan til tider være ekstremt ensomt, sier Magnus Riise, aktuell med musikkvideoen «Still Here».

Fra musikkvideoen «Still Here».
Publisert

Magnus Riise, bosatt i New York, er aktuell med musikkvideoen «Still Here», den siste singelen fra debut-EPen «Until Tomorrow», som er et album som omhandler temaer som skeivhet, seksualitet, mental helse, sorg og selvaksept.

Videoen er regissert sammen med forfatter, regissør, og skuespiller Jules Dameron, som også har en rolle i musikkvideoen.

– Da jeg først hørte låta, fikk den meg til å gråte som en baby. Jeg forsto den. Den ga gjenklang hos meg, sier Jules Dameron, som er en døv, homofil transmann.

– Følelsen av tomhet, tristhet og ensomhet etter fraværet av en person som står en nær er kraftig, og med denne sangen følte jeg meg sett og forstått. Jeg trengte å gå inn i disse følelsene og bruke de i denne videoen. Jeg har alltid lett etter artister som jeg har god kreativ kjemi med og jeg kan samarbeide med, og jeg må si at å jobbe med Magnus har vært en fantastisk og spesiell opplevelse for meg. Vi deler mye av det samme kreative tankesettet og har lignende uttrykksform både i vår estetikk og historiefortelling. Det er fantastisk når dette spesielle samarbeidet eksisterer, sier Dameron.

Musikkvideoprosjektet involverer 10 skeive døve skuespillere og utøvere.

– Dette var absolutt midt i blinken for meg. Å kunne regissere talentfulle døve skuespillere og få frem følelsene og råheten i deres opptreden gjennom musikk har vært et privilegium å gjøre i denne musikkvideoen. Det er heller ikke vanlig å få samlet så mange døve skuespillere på ett sted hvor de kan få dele sine dypeste følelser. Og ekstra spesielt når alle er en del av det skeive miljøet. Jeg er mest vant til å se lettere og mer komiske roller for døve skuespillere. Jeg er glad for at dette prosjektet var mulig å få til, takknemlig for samarbeidet med Magnus, og jeg er nysgjerrig på å se hva verden gjør ut av det, sier Dameron.

Magnus Riise vokste opp på Ilseng, like utenfor Hamar, hvor han hadde sin første profesjonelle skuespillerjobb bare åtte år gammel. Etter å ha studert musikk og teater i London, flyttet han til New York for å forfølge karrieren der. Han har spilt i indiefilmer og tv-produskjoner i både USA og Europa. Han hadde en av hovedrollene i tv-piloten «Truth Slash Fiction» som medlem av et fiktivt boyband, som vant flere priser før den ble kjøpt opp av Lionsgate og videreutviklet der.

Om «Still Here» forteller Riise at han var heldig å bli eksponert for det døve miljøet i New York for mange år siden gjennom produksjonsteamet ASL Cabaret NYC.

– Jeg så fantastiske opptredener fra døve utøvere og visste at jeg ønsket å fremheve det på en eller annen måte gjennom denne visuelle EP-en. Jeg ble også kjent med et varmt og velkomment fellesskap. Jeg tror det er noen likheter mellom den skeive og døve virkeligheten, sier Riise til Blikk.

– Å eksistere i en verden som ikke er skapt for deg kan til tider være ekstremt ensomt. Men både skeive og døve har taklet den ensomheten gjennom fellesskap og samvær. Jeg ønsket at denne videoen skulle skildre denne ensomheten. Samtidig ville jeg vise at gjennom delte opplevelser og livsutfordringer, er det håp i kraften av fellesskapet. Jules tok virkelig til seg konseptet og var en absolutt drømmesamarbeidspartner, og jeg ser frem til hva vi kan skape sammen i fremtiden!

«Still Here» er den femte og siste musikkvideoen fra Magnus Riises debut-EP som ble lansert i april. Albumet har høstet stor anerkjennelse fra store mediehus som HuffPost, The Advocate, Instinct, Queerty og Gayety.Powered by Labrador CMS