Regnbuetoget

Politiet får ikke bruke uniform i regnbuetoget

Dagens trusselbilde gjør at politifolk som vil delta i regnbuetoget ikke får bruke uniform under arrangementet, sier Politiets Fellesforbund.

Politiet har i flere år deltatt i prideparader i uniform. Slik blir det ikke under lørdagens regnbuetog. Her går politiet i paraden under EuroPride i Oslo i 2005.
Publisert

I en melding på sin nettside skriver Politiets Fellesforbund at politifolk som frivillig møter opp til regnbuetoget lørdag 10. september, ikke får lov til å bruke uniform.

– Det er fortsatt forhøyet trusselberedskap i Norge, og Nasjonal ledergruppe har diskutert gjennomføring av slike arrangementer. Det må gjøres risikovurderinger i forkant av arrangementet. Det blir derfor ikke anledning til å benytte uniform, sier Anna Holter Sollien, fagleder for tariff- og arbeidslivsavdelingen i Politiets Fellesforbund.

– Men det blir mulig å få profilerte t-skjorter fra arbeidsgiver. Og det blir delt ut regnbueflagg til dem som ønsker det. Politiets Fellesforbund støtter arrangementet helhjertet – akkurat som vi gjorde foran Oslo Pride.

Dette gjelder kun politifolk som ønsker å gå i toget som privatpersoner. Politiet og Oslo Pride samarbeider med Oslo kommune om sikkerheten rundt toget og har informert om at både sivilt og uniformert politi være synlig i gatene.

Powered by Labrador CMS