Oslo Pride

Varsler stor politiinnsats under regnbuetoget

Det ventes både sivilt og uniformert politi i gatene når regnbuetoget skal gå gjennom hovedstaden.

Fra solidaritetsparaden som gikk fra Grønland til C. J. Hambros plass lørdag 25. juni.
Publisert Sist oppdatert

Politiet og Oslo Pride samarbeider med Oslo kommune om sikkerheten rundt det planlagte regnbuetoget lørdag 10. september. Både sivilt og uniformert politi være synlig i gatene.

– Oslo Pride og politiet har et tett og godt samarbeid sammen med Oslo kommune slik at publikum, deltakere, våre frivillige og Oslos innbyggere skal få et så trygt arrangement som mulig, sier kommunikasjonsrådgiver Rohan Sandemo Fernando ifølge NRK.

Stabssjef ved Oslo politidistrikt, Harald Nilssen, sier de er varslet av Oslo Pride om planene for arrangementet. Det gjøres løpende vurderinger for at arrangementet skal kunne gjennomføres på en trygg måte.

– Politiet vil være til stede med uniformert og sivilt mannskap for å sikre gjennomføring av arrangementet. Vi setter inn de ressurser og tiltak vi anser nødvendige for å trygge deltakere og andre som ønsker å være til stede, sier Nilssen.

Regnbuetogets rute går innom Rosenkrantzgate, der terrorangrepet fant sted. Det ender opp på Kontraskjæret, der det vil bli flere kulturelle innslag.

Ifølge Oslo Pride vil ikke regnbuetoget bli en parade slik vi kjenner den, men et folketog der alle som ønsker kan delta. Det blir ingen flåter eller egne seksjoner for ulike organisasjoner, og en behøver ikke melde seg på i forkant.

Powered by Labrador CMS