Scenekunst

Vis trønderne hva du kan!

Den som er i trondheimstraktene fredag 28. januar og kjenner scenen kalle, bør sette av kvelden. Da drar prosjektet Skeiv Scene i gang første kveld av sine tolv planlagte arrangementer.

Enten du vil bidra med musikk, poesi, stand-up eller andre former for opptredener som egner seg for et publikum, er du velkommen til Skeiv Scene. Under debuten på Trondheim Pride ble arrangementet en stor suksess og videreføres nå med støtte fra Kulturrådet.
Publisert Sist oppdatert

.

Skeiv Scene er åpen både for profesjonelle og amatører og skal etter planen foregå på ulike scener omkring i trønderhovedstaden gjennom året. Første arrangement finner sted på Stammen Cafe og Bar fredag 28. januar.

Skeiv Scene er et initiativ fra en liten kjerne kreative mennesker som ønsker å lage en trygg plattform for skeive kunstnere og artister av alle slag i byen.

– Vi arrangerte Skeiv Scene første gang under Trondheim Pride i høst, forteller Ane Møller Gabrielsen.

Sammen med primus motor Guri Simone Øveraas og Karine Shirin Aune Pashai sto hun bak det som viste seg å være en kjærkommen anledning for skeive musikere, poeter og andre til å opptre for et sultent publikum.

.

Skeiv Scene gjennom Skeivt Kulturår

Med suksessen fra Trondheim Pride i bakhånd, søkte initiativtagerne Kulturrådet om støtte til å kjøre Skeiv Scene som et månedlig arrangement i 2022, og fikk bevilget 70 000 kroner til formålet under tildelingene øremerket Skeivt Kulturår.

– Vårt fokus er å skape en trygg, skeiv møteplass for lokale krefter enten de er erfarne eller amatører, sier Møller Gabrielsen.

Den som ønsker å delta på Skeiv Scene, kan enten melde seg på via Facebook-siden til initiativet på forhånd, eller skrive seg på liste i døra på Stammen Cafe og Bar.

Hvor mange opptredende og hvor mye publikum Skeiv Scene kan slippe inn på dette første arrangementet er enda noe uvisst, så det beste rådet er å være tidlig ute.

– På arrangementet i februar ønsker vi å fokusere på samisk kultur i anledning den samiske nasjonaldagen 6. februar, forteller Møller Gabrielsen, som legger til at Skeiv Scene generelt ønsker å sette fokus på skeive kvinner og skeive fra minoriteter opp og fram for publikum.

Powered by Labrador CMS