Musikk

Mío spiller på Oslo Pride

Folk’n’roll-orkesteret Mío skal innta Bamsescenen i Sofienbergparken. – Det blir ikke mer hjemmebane enn Pride for oss, sier bandet til Blikk.

Mío har fått mye positiv oppmerksomhetdet siste året. Nå skal bandet igjen spille på Oslo Pride.

På Pride Parks åpningsdag i Sofienbergparken går den skeive folk’n’roll-sekstetten Mío på Bamsescenen.

Oslobandet har høstet lovord både for plata «Ingen tid å miste», som kom i fjor, og konserter på så forskjellige festivaler som Midgardsblot og Telemarksfestivalen.

Vokalist og frontkvinne Mío Dionisia Fjelldalen, som selv har gått i paraden så lenge hun kan huske, sier til Blikk at dette er en konsert som betyr alt for bandet.

– Pride er selvfølgelig noe som er spesielt viktig for oss, vi er en skeiv gjeng. Vi har alle engasjert oss i skeive rettigheter på mange måter, og det ligger våre hjerter veldig nært å få være en del av markeringen.

– Det er noe vi ikke tar for gitt og vi er utrolig takknemlige for alle som har stått på og fortsatt står på for skeives rettigheter, her i Norge og i resten verden. Derfor er det både rørende og oppløftende å bli bedt om å opptre på pride. Vi i er stolte, og det blir stas, sier Fjelldalen.

– Hva kan publikum forvente seg fra et av landets skeiveste band nå?

– Veldig gøy å få æren av denne tittelen, hehe. Publikum kan forvente et energisk og engasjerende show fra en fargerik gjeng som tørr å være seg selv og by på seg selv. Folkrock i skeiv og vill forpakning. Kanskje nytt for noen og kjent for andre.

Dette er ikke første gang Mío opptrer på et skeivt arrangement. Bandet spilte også under fjorårets Oslo Pride. Den gang som en del av programmet til Tuvas Blodklubb.

– Jeg elsker å involvere folk når vi spiller, og i Pride Park vet jeg at jeg alltid kan forvente å få mye god respons fra tilskuerne. Det er en fantastisk følelse. Det blir fest, dans, fele, trekkspill, råkk, pønk, trøkk og folk'n'roll.

– Det blir ikke mer hjemmebane enn pride er for oss, sier en veldig gira musiker.

Da Blikk snakket med bandet i fjor var de også tydelige på overordnet mål:

– Jeg håper at vi kan være et skeivt forbilde. At vi kan bidra til at folk kan være fornøyde med hvem de er. Jeg føler at vi er et godt, fargerikt eksempel på en gjeng med folk som bare er oss selv. Det høres kanskje litt barne-tv ut, men det er viktig! Og det hadde vært så mye enklere om alle tenkte sånn, sa Fjelldalen.

Powered by Labrador CMS