
TORA til Oslo Pride
– Det har vært min drøm i så lang tid å få lov til å spille på Oslo Pride, sier Tora Dahle Aagård.
Tora Dahle Aagård skal opptre for publikum i Pride Park under Oslo Pride 2021 med bandet TORA.
Bandet har gjort seg bemerket for bluesinspirert pop-rock og slapp debutalbumet «TORA» i 2019. «GIRLS», som kom året etter, ble nominert til Spellemannprisen i kategorien blues.
– Tora er et navn verdt å merke seg på musikkscenen, og hun leverer et sterkt sceneshow hvor man ser tydelig at hun elsker å opptre! Tora er en stor inspirasjon for mange, noe hennes store følgerskare på instagram vitner om. Musikken hennes er ærlig, og ofte inspirert av hendelser i hennes eget liv. Dette skaper en helt unik nærhet med publikum, sier fagsjef for event og booking, Majken Evensen i pressemeldingen.
Aagård selv er tydelig spent på feiringen.
– Jeg har ikke fått opplevd selve festivalen selv, men jeg har vært i byen uka før, og man kjenner jo den følelsen. Følelsen av frihet – liksom – nå er det vår tid til å skinne! Jeg får helt gåsehud bare av å snakke om den, den er så magisk, hele pakken med glede. Det har vært min drøm i så lang tid å få lov til å spille på Oslo Pride, forteller Tora Dahle Aagård.
Bandet TORA består av Aagård (gitar og vokal), Isak Selveit (bass), Guri Tranås (kor), Andreas Dahle Aagård (gitar) og Magnus Galguften (trommer).
Fullstendig program for årets Oslo Pride offentliggjøres 1. juni 2021.
-
– Filmen «All of Us Strangers» bør være pensum i skolen
Som lærerstudent mener jeg det er vår plikt å sørge for at skolen er et trygt sted. Ikke bare fysisk, men også psykisk og sosialt, skriver Elle Nora Løken.
-
Dette skal Kim Wigaard synge i Stjernekamp-finalen
På lørdag er det klart for den aller siste duellen i «Stjernekamp» på NRK. Den står mellom Kim Wigaard og DePresno.
-
Pluss
Pris til Skeivt arkiv: – En anerkjennelse
Skeivt arkiv fikk prisen Årets privatarkiv av Arkivforbundet.
-
De flagger et hat mot skeive
– Det er skremmende at politikere ønsker å gjøre livet vanskeligere for unge som allerede står i en utrolig sårbar situasjon, skriver Hedda Josefine Bruncell.
-
Pluss
Samler inn historier: – Biskopene skal vite hva de sier unnskyld for
Bispemøtet i Den norske kirke planlegger å be om unnskyldning for behandlingen av skeive. Skeivt kristent nettverk ber folk dele sine erfaringer for at kirken skal vite hva den ber om unnskyldning for.
-
– Det handler om mot. Om liv. Om retten til å finnes
Hvis regnbueflagg vaiet overalt, ville det minne oss hver dag om at alle mennesker er like mye verdt – uansett hvem de elsker, hvordan de ser ut, eller hvor de kommer fra, skriver Bent Sandvand.
-
Ingen homofrie soner i Polen lenger
Seks år etter at Polen innførte såkalte homofrie soner er det omsider slutt. Den siste ble fjernet forrige uke.
-
Pluss
Norske Ole-Petter er hormonlege i USA: – Alle er nervøse
Lege Ole-Petter Hamnvik forteller om økende stress og uro blant transpersoner i USA.
-
Bygdepride: – Handlar om vilkåra for skeive i bygdene
Bygdepride er rett rundt hjørnet, og trass i at festivalen er godt etablert, meiner arrangørane at han er viktigare i år enn nokon gong.
-
Pluss
Karpe-stiftelse gir pengestøtte til Skeiv verden: – Det betyr veldig mye
Stiftelsen Patel & Abdelmaguid Foundation (PAF), som er opprettet av duoen Karpe, delte mandag ut midler til 12 organisasjoner, en av dem var Skeiv verden, som får støtte til ungdomsleir.