Musikk

Peter Jöback begynner på nytt

Peter Jöback er aktuell med albumet «Atlas», som han kaller sitt debutalbum til tross for at han har 12 album på samvittigheten. – Nå kan jeg ta fortiden min, og sette den som en krone på hodet, og bære min historie med stolthet, sier Jöback til Blikk.

Jöback har gitt ut 12 album, og en rekke singler, men forteller at «Atlas» føles som et debutalbum.
Publisert

– «Atlas» er starten på noe nytt for meg. Da jeg fylte femti føltes det som jeg lukket et kapittel i livet, og nå har jeg startet noe nytt, sier den folkekjære svensken Peter Jöback (52) til Blikk.

Jöback har gitt ut 12 album, og en rekke singler, men forteller at den ferske plata «Atlas» føles som et debutalbum, inspirert av helter som David Bowie og Elton John.

– Det forrige albumet, «Humanology» (2018), gjorde jeg sammen med britiske Kathryn Williams, og vi har holdt kontakten. Da pandemien omsider var under kontroll, og verden åpnet seg en stund, dro jeg til London for å jobbe på et annet prosjekt med Kathryn.

De to begynte å snakke om biografien Jöback ga ut i 2023, «Att bära sig själv». I biografien åpnet Jöback opp om livet sitt. Livet på scenen, men også om en liten gutt hvis barndom ble ødelagt. 

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS