Urix

Massearrestasjon Nigeria

Nigeriansk politi har arrestert deltagere i et «homobryllup».

Nigeria, Afrikas mest folkerike land, forbyr likekjønnede samliv og medlemskap i organisasjoner som jobber for skeives rettigheter.
Nigeria, Afrikas mest folkerike land, forbyr likekjønnede samliv og medlemskap i organisasjoner som jobber for skeives rettigheter.
Publisert

76 personer skal ifølge nigeriansk militærpoliti har blitt arrestert etter å ha deltatt i et såkalt «homobryllup».

Arrestasjonen skal ha skjedd i delstaten Gombe sist helg.

I nigeriansk presse vises bilder av de arresterte, og ifølge den nigerianske avisa The Guardian er saken nå under etterforskning i påvente av en rettsak.

I september i år ble det rapportert at 200 menn som var mistenkt for homofili, var pågrepet av nigeriansk politi i forbindelse med et bryllup i Warri i delstaten Delta.

Nigeria, Afrikas mest folkerike land, forbyr likekjønnede samliv og medlemskap i organisasjoner som jobber for skeives rettigheter. Folk som bryter loven, risikerer fengselsstraffer på opptil 14 år.

Amnesty International har fordømt arrestasjonene og beskrevet dem som en krenkelse av menneskerettighetene og som en «heksejakt.»

«I et samfunn der korrupsjon er utbredt, blir loven som forbyr likekjønnede forhold i økende grad brukt til trakassering, utpressing og sjikane av mennesker av myndighetene. Det er uakseptabelt», heter det i en uttalelse fra Amnesty International.

Powered by Labrador CMS