Skeiv Verden

Omar Orhan Akhtar: – Det skeive miljøet har gitt meg en familie

Det har vært hyppig frafall i de skeive organisasjonene det siste året. Ledere har kommet og gått, og nå melder Skeiv Verden-leder Omar Orhan Akhtar at han ikke stiller til gjenvalg på organisasjonens årsmøte i slutten av mai.

– Jeg har bakgrunn fra en kultur og et trossamfunn hvor ting som skeivhet er tabu. Det finnes ikke så mange å snakke med. Sånn sett har min valgte familie vært utrolig viktig, sier avtroppende leder i Skeiv Verden, Omar Orhan Akhtar.
Publisert

– Men det ligger ikke noe dramatikk bak at jeg trekker meg, sier avtroppende styreleder Omar Orhan Akhtar i Skeiv Verden til Blikk.

Akhtar ble valgt som leder i desember i år etter å ha vært nestleder og styreleder siden 2023.

Akhtar er utdannet religionsviter og lektor, og jobber for tiden som lærer. Han har tidligere ledet Rosa kompetanse skole i to år, i tillegg til å ha drevet med skeiv, muslimsk aktivisme siden 2016.

– Jeg har vært ut og inn av miljøet siden 2016 i diverse posisjoner. Det har gitt meg mye. Det aller viktigste det har gitt meg er en familie. En valgt familie. For mange i det skeive miljøet er den valgte familien i mange tilfeller viktigere enn den biologiske familien, sier Akhtar.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS