«Football porn» av Vincent Langaard, som vant publikumsprisen i 2019 under Pride Art-utstillingen «I fought - therefore I am».

Pride Art søker kunstnere

Pride Art er en åpen, mangfoldig, inkluderende og skeiv kunstutstilling som vises under Oslo Pride i juni.

Publisert Sist oppdatert

Hele 115 kunstnere meldte seg til Pride Art i 2019 og over 27 000 besøkende fikk med seg skeiv kunst i løpet av de ti dagene utstillingen sto på Youngstorget i Oslo under Oslo Pride.

I år feirer Pride Art/Skeive kunstnere 35 års jubileum. Det feires med en ekstra utstillingsdag og en egen retrospektiv utstilling med kunstverk og materiell fra de første utstillingene på 80-tallet. Pride Art har samarbeidet med Oslo Pride siden 2001, men har røtter tilbake til den første offisielle homoutstillingen under Homodagene i 1985.

I april i fjor ble Pride Art tildelt Oslo bys kunstnerpris. Oslo bys kunstnerpriser tildeles personer, grupper eller kulturvirksomheter som i det siste eller de seneste år har gjort en fremragende innsats innen Oslos kunstliv.

Begrunnelse for tildelingen:
«Pride Art er Oslo Prides arena for kunstformidling og Norges største og viktigste skeive utstilling. Pride Art er en ideell og frivillig kulturgruppe, som siden 2000-tallet har arrangert utstillinger og er et viktig og særegent bidrag til Oslo og landets kulturbilde hvor mangfold, solidaritet og inkludering står sentralt. Pride Art utvider, utforsker, utfordrer og beriker hovedstaden og er en viktig bidragsyter til å skape rom for alle til å leve sitt eget liv. Dette gjør de gjennom åpenhet og det enestående verktøyet kunst utgjør i kampen mot diskriminering og fordommer. Utstillingene gir oss en økt forståelse for skeive menneskers liv og virkelighet og bidrar til holdningsendringer og er viktig for Oslo i arbeidet for å skape en inkluderende, varm og raus by.»

Vil du stille ut på Pride Art? Da haster det å melde seg på. Fristen er 15. mars. Vil du vite mer om Pride Art og Skeive kunstnere kan du ta turen til Elsker torsdag 13. februar. Da inviterer Pride Art til allmøte kl. 18. Der offentliggjøres tittelen på årets utstilling.

Påmelding og mere info: Pride Art 2020

Info: Pride Art / Skeive Kunstnere

Powered by Labrador CMS