Oslo Pride

Peaches og Timbuktu til Oslo Pride

Programmet for årets Oslo Pride er sluppet, og i programmet finner du navn som kanadiske Peaches og svenske Timbuktu. – Hovedprioriteten til Oslo Pride er å levere et mangfoldig program som favner hele det skeive miljøet, sier Oslo Pride-leder Dan Bjørke.

Publisert

Oslo Pride har begynt å slippe programmet for årets festival. Selve Pride Park vil i år ligge i Sofienbergparken, før den flytter tilbake til Kontraskjæret neste år.

Den midlertidige flyttingen vil likevel ikke legge noen demper på festivalstemningen. Ifølge Oslo Prides program blir det en mangfoldig festival også i år, med alt fra Mini Pride til drag, debatter, arrangementer, fester og konserter, og selvsagt den store paraden som tradisjonen tro går fra Grønland, men som i år ender i Sofienbergparken.

Programmet viser et bredt spekter av arrangementer og artister på scenene, slik det skal være under en Pride.

– Vi har omtrentlig 100 frivillige som jobber med festivalen gjennom hele året - her er det bare å ta av seg hatten for det fantastiske programmet som presenteres. Så har vi flere godbiter på lur som blir annonsert i tiden fremover, sier Oslo Pride-leder Dan Bjørke til Blikk.

Fuck the pain away med Peaches

To av headlinerne i årets festivalprogram er kanadiske Peaches og svenske Timbuktu, som begge skal opptre på hovedscenen i Pride Park.

Den ikoniske feministiske musikeren, produsenten, regissøren og performancekunstneren Peaches har tilbrakt mer enn to tiår på å utfordre grenser og bryte barrierer.

Gjennom musikk, kunst, film, teater, fjernsyn og bøker har hun snudd opp ned på stereotyper og omfavnet tabuer, utfordret sosiale normer og patriarkalske maktstrukturer samtidig som hun har støttet lhbtq+-rettigheter og problemstillinger knyttet til kjønn og seksuell identitet med bitende vidd og fryktløs originalitet.

Peaches står på hovedscenen i Pride Park fredag 28. juni.

Til himmels med Timbuktu

Dagen før står selveste Timbuktu på samme scene i Pride Park.

Jason Timbuktu Diakité er en av Sveriges største hiphopartister gjennom tidene. Siden hans første singelutgivelse i 1996 har han opptrådt både som soloartist og i ulike konstellasjoner. Han har gitt ut rundt ti album, mottatt mengder av gull- og platinaplater, vunnet åtte Grammis-priser og fire P3 Guld-utmerkelser.

Timbuktu har de siste årene også blitt godt kjent utenfor hiphopmiljøet. Han har etablert seg som en innflytelsesrik politisk artist som henter musikalsk inspirasjon fra folkemusikk, amerikansk blues og musikk fra Vest-Afrika og Jamaica.

Med hits som «Alla vill till himmelen men ingen vill dö», «Det löser sig» og «The botten is nådd», er han kjent for å kunne skape en utrolig feststemning - men musikken når flere dimensjoner enn det, noe som ble tydelig allerede i 2011 da han mottok Nordiska rådets språkpris.

I 2020 ble den hyllede boken «En Droppe Midnatt» også utgitt, som etter hvert ble en omtalt sceneshow med utsolgte forestillinger over hele Sverige. Showet ble også satt opp på Harlem Stage i New York, USA for fulle hus. Timbuktus katalog er full av fargerike sanger, og som alle som noen gang har vært til stede på raplegendens konserter kan fortelle, er det en opplevelse utenom det vanlige.

Oslo Pride går av stabelen 19. til 29. juni.

Info og program: oslopride.no

 

 

Powered by Labrador CMS