Pride

Øyafestivalen på Oslo Pride

Festivalen får egen scene i Pride Park under Oslo Pride. – Vi gleder oss til å feire mangfoldet, samholdet og kjærligheten sammen med Oslo Pride i år, sier daglig leder i Øyafestivalen Tonje Kaada.

Siden Tigerstate består av musikere, låtskrivere og vokalister med tidligere erfaring fra blant andre Fieh, Mall Girl, Selmer og Marbles, blir dette garantert en eklektisk, melodisk og morsom opplevelse når bandet går på Øyascenen i Pride Park.
Publisert

 Festivalen Øya velger hvert år en humanitærpartner for å skape oppmerksomhet rundt en organisasjon. I 2022 var det Leger uten grenser som ble valgt som samarbeidspartner. I år er Oslo Pride humanitærpartner når Øyafestivalen går av stabelen 8. – 12. august.

Øya legger på sine nettsider vekt på at terrorhandlingen mot London Pub i fjor sommer, var utslagsgivende for at valget falt på Oslo Pride, og nå ønsker de å bidra til at kjærligheten og åpenheten ikke skal bli kneblet som følge av angrepet.

Derfor kommer Oslo Pride til å være godt synlig på årets Øyafestival med egen stand, sammen med andre skeive organisasjoner som Fri.

– Vi ønsker oss en verden hvor alle skal få være seg selv og kunne elske hvem de vil, og vil med dette samarbeidet gi vår stemme til budskapet om at LHBT-personers rettigheter må̊ tas på̊ alvor. Vi gleder oss til å feire mangfoldet, samholdet og kjærligheten sammen med Oslo Pride i år, sier daglig leder i Øyafestivalen Tonje Kaada.

Øya som trygg arena

Angående samarbeidet med Øya, legger Oslo Pride-sjef Dan Bjørke vekt på at samarbeidet viser at Øyafestivalen skal være en trygg festival, der alle kan være seg selv og elske den de vil.

– Det viktige med samarbeidet er å stå sammen om et mer inkluderende og mangfoldig kulturliv. Med Øyafestivalen får budskapet styrke, sier Bjørke.

Egen Øya-scene under Oslo Pride

Men samarbeidet innebærer mer enn at Oslo Pride skal ha stand på Øya. Øya skal også bidra til programmet på Oslo Pride.

– Øyafestivalen skal fylle en av våre scener i Pride Park på Kontraskjæret med fantastiske artister! Det gleder vi oss veldig til, og Oslo Pride vil være synlige på Øyafestivalen! Vi er stolte av å være årets humanitærpartner på Øyafestivalen i år, sier Oslo Pride-lederen.

Tigerstate i Pride Park

Øyafestivalens takeover vil finne sted på Kulturscenen i Pride Park på åpningsdagen, onsdag 28. juni, og på scenen står blant andre Tigerstate.

Tigerstate er et Oslo-basert band som ble stiftet under lockdown-perioden våren i 2020. En eklektisk gjeng med unge musikere, vokalister og andre kreative mennesker, som lenge hadde vært i samme vennegjeng, kom endelig sammen for å fokusere på et felles prosjekt.

 Etter å ha gitt ut to kritikerroste og suksessrike EPer i 2021, ga bandet ut debutalbumet «Tigerstate» i november. Gjengen har spilt på blant annet Vill Vill Vest og by:Larm, til stor jubel og rosende ord fra kritikerne. De blir også å se på årets Øyafestival.

Powered by Labrador CMS