Sett Perfume Genius i brann!

Albumet er spilt inn i Los Angeles, der Perfume Genius bor sammen med kjæresten og musikeren Alan Wyffels.

15. mai slipper kompromissløse Mike Hadreas nytt album.

Publisert

Første smakebit fra albumet «Set My Heart On Fire Immediately» er låta og musikkvideoen «Describe». Dette er en tung låt som brenner seg sakte men sikkert inn i øregangen og sjela, hvor Mike Hadreas (39) synger «The lock on the door / Is barely holding / Can you just wait here with me?»

Regien av musikkvideoen har han stått for selv. Han ville utforske «en verden som går under, hvor det ikke finnes grenser. Ingen ytterligheter, ingen regler – eller snarere et helt nytt sett regler for hvordan vi omgås med hverandre og med omgivelsene» sier Mike Hadreas (38) i en pressemelding om «Describe».

Varmt og omsorgsfullt

Temaet gjennomsyrer hele det nye albumet som slippes i mai på Matador Records. Ifølge Hadreas er albumet født av et ønske om å utforske, om å være fri, og å slippe fri en vill spiritualitet, alt med queer som fortegn.

På sitt tredje album Too Bright, (2014), tok han et oppgjør med homohetsen i blant annet låta «Queen».

«Jeg skrev låtene til albumet med det i bakhodet at jeg ønsker å bli mer tålmodig. Det ble en metode for å samle alle de kaotiske trådene som omgir meg, og veve dem sammen til noe varmt og omsorgsfullt», sier Hadreas, en tidligere møbelselger fra Seattle, som dannet Perfume Genius i 2008.

Jeg gir faen

Debuten «Learning» kom to år senere. I 2012 kom «Put Ur Back N 2 It». «Et komplett homoalbum», ifølge artisten selv den gangen: «Kjæresten min spurte om det var så lurt å kjøre så hardt på den homogreia, og var bekymret for at jeg kom til å bli plassert i en nisje. Jeg gir faen.»

«Det startet som en virkelig dyster ballade. Det var veldig minimalt og veldig sakte. Og så ble det til dette dyret av en sang», sier Hadreas om «Describe».

Powered by Labrador CMS