Sølve Sundrehagen vil at podkastserien hans skal motivere og inspirere skeive.

Podkast: Skapsnakk med Sundrehagen

Publisert Sist oppdatert

I «UT AV SKAPET» snakker programvert Sølve Sundrehagen med mer eller mindre kjente mennesker om veien til å leve sitt beste, skeive liv. Serien er ment å være en inspirasjon og løfte fram forbilder. Sundhagen er utdannet trener med et stort hjerte for motivasjon, men uten voldsomme krav til prestasjon. Innstillingen preger samtalene hans med gjestene, enten de er gamle kjente eller nye for hverandre. Felles er lave skuldre om det som noen ganger er vanskelige tema. Hvordan er det egentlig å komme ut som skeiv når andre har sterke og bestemte meninger om hvordan du er?

I samtalen Sundhagen har med influenser Camilla Lorentzen, forteller hun at det ikke var lett, men etter hvert helt nødvendig for henne å være ærlig om hvem hun elsker. Den anonyme gjesten William på sin side, opplever at han må forbli i skapet. Kollegaene på utestedet der han jobber, har klistret etiketten «fuck boy» så hardt på ham at han ikke våger å fortelle dem at han forelsker seg i gutter.

Margaret Knutson Aase, verdensmester i kampsport og «Mesternes Mester»-deltager, har derimot alltid kjent seg komfortabel med å like jenter, i den grad at hun som 4. klassing sterkt vurderte å begynne å røyke, slik at hun kunne henge med den søte lærerinna som hver morgen tok seg en blås i skolegården. Men selvaksept møtes ikke alltid med andres aksept. Knutson Aase var ikke velkommen til å gifte seg i kirka hun sognet til fordi hennes utkårede var kvinne. Det var en sur og litt sår opplevelse, men gift ble hun, helt uten sørlandsprestens velsignelse.

NRK-programleder Silje Nordnes forteller at hun blir stum og keitete når hun treffer på den tidligere håndballstjernen Mia Hundvin. Ungdomsforelskelsen sitter hardt i, og Nordnes blir ganske flau når hun tenker på hvor mye hun har tenkt på Mia.

NRK-programvert og MGP-ekspert Per Sundnes er en gammel medietraver som gjerne også deler litt sladder med Sundrehagen og lytterne, blant annet teorien om at det egentlig var OL-mester Bruce Jenner som skapte den amerikanske reality-serien «Keeping up with the Kardashians».

Podkast-serien er både lettbeint og alvorlig, og gir innblikk i skeive liv på godt og vondt, slik de leves av folk vi for det meste kjenner i kraft av deres offentlige roller.

Powered by Labrador CMS