Élite - high school-drama med mord.

Skeivt og poly skoleliv

Sesong 2 av «Élite» annonsert.

Publisert Sist oppdatert

Den spanske serien «Élite» hadde premiere på Netflix i 2018, og hadde 20 millioner seere. Nå er sesong 2 annonsert, og vil slippes i løpet av året. Flere av karakterene er skeive. Serien er satt til en privat eliteskole for barna til Spanias rikeste og mektigste. De tre arbeiderklasseungdommene Nadia, Samuel og Christian får stipend til skolen etter at deres gamle skole stenges. I utgangspunktet blir de ignorert på grunn av bakgrunnen sin, og det blir sammenstøt mellom de som har alt og de som ingenting har å miste, men gradvis får de innpass. Flere av plottene handler om skeive og poly-relasjoner der karakterene gis tid til å utforske identitet og seksualitet.

Serien blir beskrevet både som melodrama, high school-drama og krim. En av karakterene blir drept, og etterforskningen er en del av plottet. David Griffin fra underholdningsnettstedet IGN mener serien har satt en ny standard for hvordan high school-dramaer bør lages. Fashion-nettstedet i-D har hyllet serien for at den beskriver sjeldent vakre, skeive kjærlighetshistorier, og refererer til historien om rikmannssønnen Ander og muslimen Omar.

Élites første sesong ble raskt en av de mer populære på Netflix. Likevel fikk den kritikk av enkelte troll på sosiale medier for sin skeive representasjon. Ifølge I-D var ikke Netflix nådige i responsen, på Instagram: «Sorry, I couldn’t read your comment because I’m surrounded by all these beautiful rainbows».

Netflix har ennå ikke annonsert når i 2019 andre sesong slippes.

Powered by Labrador CMS